Szegedi Arcok

Napi cukiság: szegedi orvostanhallgatókkal műtöttek a csanádpalotai óvodások

A Szegedi Tudományegyetem Teddy Maci Programjában résztvevő egyetemisták látogattak el csütörtökön a csanádpalotai Napsugár Óvodába, ahol a doktorok mindennapi munkáját ismerhették meg közelebbről a gyerekek.

Mint a Promenád írta, az óvodában egészségnevelési hónapot tartottak, ennek a zárása volt ez az érdekes esemény. Bába Andrásné igazgató elmondta: a Szegedi Tudományegyetem Teddy Maci Programjában résztvevő orvostanhallgatók látogattak el csütörtökön az intézménybe. A program célja, hogy a gyerekek ne féljenek az orvosoktól.

A hat résztvevő egyetemistának köszönhetően az óvodások nagyon sok mindent ki tudtak próbálni. Így például a plüssmacin műtéteket végeztek el, de azt is megtanulták, hogyan kell ellátni egy törött végtagot. Érdekes röntgenfelvételeket is megnéztek és természetesen beöltözhettek doktornak vagy műtősnek is.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: promenad24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb