Közélet

Pásztor Bálint: jövőre rövidül a menetidő a Szeged-Szabadka vasútvonal magyarországi szakaszán

“Mától még olcsóbban lehet utazni Szeged és Szabadka között. És még: jövőre a magyarországi menetidő is rövidülni fog” – jelentette be Facebook oldalán Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor Bálint emlékeztetett, hogy tavaly november 28-án indult újra a vasúti személyszállítás Szabadka és Szeged között és napi öt járattal közlekedik. Azóta pedig már 20 ezren utaztak a vonalon, írta posztjában a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

MÁTÓL OLCSÓBBAN UTAZHATUNK

Mint korábban megírtuk, a Szerbia és Magyarország között rendszeresen ingázók visszajelzései alapján a MÁV-VOLÁN-csoport március 1-jétől 20 százalékkal csökkenti a menetdíjakat, hogy az egyre népszerűbb járat a munkába és iskolába járóknak még elérhetőbb alternatívát nyújtson a közúti – elsősorban személygépkocsis – közlekedéssel szemben.

Mint kiemelték, az új, belföldi tarifák bevezetésével párhuzamosan végrehajtott árcsökkentés révén március 1-jétől, immár 5 euróért lehet nemzetközi jegyet váltani, de olcsóbbak lesznek a bérletek is: a felnőtt bérlet 80 euró helyett csupán 64, a tanuló pedig 50 euró helyett mindössze 40 euróba fog kerülni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb