Blog

Szeged365 egészségblog: vedd le a lábáról a világot ragyogó mosolyoddal, így varázsol ellenállhatatlanná a fogfehérítés

Egy ellenállhatatlan, ragyogó mosollyal bárkit képesek vagyunk levenni a lábáról, magabiztosabbá és vonzóbbá tesz bennünket. Ezért is fontos, hogy fogunk ápolásánál gondoljunk a fogfehérítésre is. Szeged365 egészségblogunkban azt járjuk körbe, hogyan is működik ez a kezelés, s miért nem kell tőle félnünk, ha beülünk a fogorvosi székbe.

A Szeged365 egészségblog támogatója a Korda Klinika (Szeged, Korda u. 18, +36 30 099 3379)

NEM KELL TÖBBET ELREJTENÜNK MOSOLYUNKAT

A fogak elszíneződése a legtöbbünk számára elég zavaró látványt nyújthat. Éppen ezért, amikor észrevesszük, már nem tudjuk teljesen szabadon elengedni magunkat, és inkább visszafogjuk mosolyunkat, nevetésünket, hogy mások ne lássák fogainkat. Ennél azonban sokkal egyszerűbb és praktikusabb megoldást kínál a fogfehérítés, amely ismét gyönyörű mosolyt varázsolhat nekünk.

NINCS OK A FÉLELEMRE, TELJESEN FÁJDALOMMENTES FOLYAMAT

A fogfehérítést dentálhigiénikus szakember végzi el, aki a száj és fogak higiénéjével, egészségével, prevencióval és esztétikai beavatkozásokkal foglalkozik. A különböző esztétikai kezelések pedig igen népszerűek, hiszen ki ne szeretne ragyogó fehér mosolyt. A fogorvostól való félelem, azonban gyakorta eltántoríthat bennünket, attól, hogy akár egy esztétikai kezelésre felkeressük a dentálhigiénés szakembert. Pedig a fogfehérítés egy teljesen fájdalommentes folyamat, s egy alkalom már elegendő ahhoz, hogy lássuk a különbséget, és merjünk fülig érő szájjal mosolyogni a világra.

De, mi is történik a kezelés során? Mint Vass Henriettától, a szegedi Korda Klinika dentálhigiénikusától megtudtuk, a fogfehérítés az a folyamat, amikor a fogak szerkezetéből az elszíneződött anyagokat feloldják, s így a sárgásabb fogakat fehérebbé varázsolják egy-két árnyalattal.  

MINDENKINEK MÁSHOGY FEHÉREDIK A FOGA

Minden fogfehérítés egy konzultációval kezdődik. Ilyenkor a szakember megnézi, hogy a fogak és a lágyszövetek milyen egészségi állapotban vannak. Ha felmerül valamilyen probléma, először azt kell orvosolni, hiszen csak egészséges fogazatnál és fogágynál végezhető el a fogfehérítés. Ezt követően majdnem minden esetben szükséges egy fogkő-eltávolítás. Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy mindenkinek máshogy fehéredik a foga, a sárgásabb árnyalatokat például könnyebb fehéríteni, míg a szürkésebb árnyalatokat nehezebben.

AKÁR KÉT-HÁROM ÉVIG IS RAGYOGNI FOG MOSOLYUNK

A kezelés után, az eredményesség érdekében be kell tartani egy úgynevezett fehér diétát, vagyis ajánlott elkerülni az olyan ételeket, italokat, melyek könnyen elszínezhetik fogainkat. Így a maximális hatás kedvéért mellőzzük a kávé, a kóla, az energiaital, a vörösbor fogyasztását, ahogy a dohányzást is célszerű legalább erre az időre felfüggeszteni. Egészséges fogak esetén, ha az erősen színező hatású fogyasztási cikkeket száműzzük mindennapjainkból, a fogfehérítést követően akár két-három évig is ragyogni fog mosolyunk, nem kell megismételni a kezelést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb