Mindenmás

Döbbenetes melegrekordot hozott a február Szegedre

Az idei február messze a legmelegebb hónap volt az 1901-es mérések óta Szegeden. Badarság lenne azt mondani, hogy nem vettük észre. Mindannyian éreztük, hogy melegebb van a megszokottnál.

Az idei, azaz 2024-es február a klimatológiai átlagnál 7,7 fokkal volt melegebb Szegeden, a havi középhőmérséklet 8,8 foknak adódott. Ez az eddig legmelegebb, 2016-os februárt is 2,4 fokkal múlta felül.

SZÁRAZ FEBRUÁRT ZÁRTUNK IDÉN

Havazás egyáltalán nem fordult elő, fagyos nap viszont volt, szám szerint 6 (ebből kettőn napon a -1 fokot sem érte el a minimum hőmérséklet). Több alkalommal volt napi melegrekord, sőt 11-én Szegeden abszolút legmagasabb február havi minimum rekord dőlt meg (11.4 °C ,korábbi : 10.6 fok ,1989.02.25.). Csapadék szempontjából igen száraznak bizonyult a február, hiszen mindössze 4.5 mm volt a havi csapadék a Bajai úti állomáson.

MAGAS ÁTLAG A MAXIMUMBAN ÉS A MINIMUMBAN EGYARÁNT

További érdekesség, hogy február első kettő napjának kivételével 10 fok alatti maximum hőmérsékleti nem volt, sőt a tegnapi nappal bezárólag megszakítás nélkül folytatódott ez a sorozat. A maximum hőmérsékletek átlaga kimagaslóan magas, 14,6 fok volt. A minimum hőmérsékletek átlaga is igen magasan alakult, 3,7 foknak adódott – tudta meg lapunk.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb