SportSzegedi Arcok

Gőzerővel készülnek a 2024-es szezonra a szegedi versenyzők: Birkás Balázs Szingapúrban, Nádas Bence és Kuli István Sevilla felé veszi az irányt

Birkás Balázs szegedi világbajnok kajakozó nem aprózza el! Szingapúrban készül a 2024-es szezonra. Vasárnap pedig Nádas Bence és Kuli István Sevilla felé veszik az irányt.

Kemény év elé néznek és jelenleg az edzőtáborokra koncentrálnak a fiúk, de már ott lebeg a szemük előtt a szegedi világkupa és az ötkarikás játékok is, mely versenyekre nem csak fizikailag, hanem mentálisan is fel kell készülni ahhoz, hogy helyt tudjanak állni és sikerrel zárják a részvételt.

NÁDAS BENCE BIZAKODÓ, HISZEN NEM MÓDOSÍTOTTAK

Nádas Bence szerint csapatként sokat léptek előre az egy hónapos dél-afrikai edzőtábor alatt és nagyon várja a sevillai csapathajós edzéseket.
“Hosszú idő után először végre úgy kezdünk bele egy tavaszi csapathajós edzőtáborozásba, hogy ugyanaz a koncepció, ugyanaz a felállás, mint tavaly és nem kell a nulláról elindulni” – nyilatkozott.

FOGLALKOZTATJA AZ OLIMPIA, DE HOSSZÚ MÉG AZ ÚT ADDIG

Igyekszik minden pillanatot megélni – a Párizsba utazó magyar kajak-kenu válogatott összetétele a hazai válogatókon alakul majd ki. Júniusban Szegeden Európa-bajnokságot is rendeznek, az MVM Szegedi VE világ- és Európa-bajnok kajakosa így duplán hazai pályán versenyezhet majd.

“Nagyon örülök, hogy a májusi világkupa és az Eb is ott lesz, hiszen nagyszerű a pálya, a viadalt profi csapat rendezi és magyar nézők előtt óriási élmény versenyezni. Bízom benne, hogy ezúttal dobogóra is tudunk majd állni” – utalt arra, hogy a 2019-es világbajnokságon ötödikek lettek a négyessel a Maty-éren.

Hajrá fiúk! Sok sikert és éremesőt kívánunk nektek idén is!

2024-BEN EURÓPA-BAJNOKSÁG ÉS KONTINENTÁLIS OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS REGATTA SZEGEDEN

Korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy lezajlott az első helyszíni egyeztetés a Nemzetközi (World Rowing) és a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) között a 2024-es szegedi Európa-bajnokság és Kontinentális Olimpiai Kvalifikációs regatta kapcsán. Minden további infó a cikkben.

Forrás: kajakkenusport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb