Mindenmás

Elgázolt egy embert a Szegedről Budapestre tartó Napfény IC, jelentősen hosszabb menetidőre kell számítani (frissítve)

A Szegedről Budapestre tartó, Kőbánya-Kispestről 15:02-kor továbbindult Napfény InterCity (IC 725) elgázolt egy embert a Nyugati pályaudvar és Zugló között – tájékoztatott a Mávinform.

A MÁV azt írja, hogy a helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora estig – csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok az érintett szakaszon, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

FRISSÍTVE: AKÁR 60 PERCCEL IS MEGNŐHET A MENETIDŐ

Mint a Mávinform közösségi oldalán írta, a helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora estig – csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok az érintett szakaszon, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalon 20-40, esetenként 40-60 perccel hosszabb menetidőkre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

A torlódások és késések csökkentése érdekében:

  • A szegedi Napfény InterCityk csak Monorig közlekednek, onnan fordulnak vissza Kecskemét, Szeged felé.
  • A Szegedről 13:44-kor a Nyugati pályaudvarra indult Napfény IC (IC 735) csak Kőbánya-Kispestig közlekedett.
  • A Nyugati pályaudvarról 16:50-kor Szegedre induló Napfény IC (IC 726) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik

A fővároson belüli utazáshoz javasolt a BKK járatainak igénybevétele, melyeken érvényesek a Pest vármegye- és az országbérletek, illetve valamennyi vasúti jegyet és bérletet ma 18 óráig elfogadják az M3-as metrón és az 1-es villamoson.

A balesetben érintett Napfény InterCity (IC 725) utasait várhatóan átszállítják egy másik vonatra.

FRISSÍTVE: ÚJRA KÉT VÁGÁNYON KÖZLEKEDNEK A VONATOK

Este negyed hatra befejezték a baleseti helyszínelést, így már ismét két vágányon közlekednek a vonatok a Nyugati pályaudvar és Zugló között. Fokozatosan, éjszakáig helyreállhat a menetrend a ceglédi és a lajosmizsei vonalon, írta a Mávinform.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb