Kikapcs

Dobolás mindenen is, látványos akrobatikus elemekkel és lenyűgöző látvánnyal – exkluzív Szeged365 interjú a Tap Factory megálmodójával, londoni nézői véleményekkel megfűszerezve

A világon is egyedülállóan látványos produkcióval érkezik alig több, mint egy hónap múlva kilenc elképesztően tehetséges művész Szegedre. Az angol-francia formáció a Tap Factory névre hallgat, akik életre hívják a ritmus és a tánc fantasztikus kombinációját, látványos, akrobatikus elemekkel fűszerezve, miközben nagyjából mindenféle olyan hétköznapi tárgyon dobolnak, ami nem dob. Április 19-én nem csak beveszik, hanem egyenesen gyárrá alakítják majd az újszegedi sportcsarnokot. A srácok már túlvannak egy szenzációs angliai turnén, cikkünkben meg is mutatjuk, hogyan nyűgözték le a londoni nézőket, illetve hozunk egy exkluzív interjút is a formáció megálmodójával és producerével, Vincent Pausanias-al.

Lehengerlő és páratlan ritmus- és táncshow érkezik április 19-én az Újszegedi Sportcsarnokba, a Tap Factorys fiúk nemrég még a londoni közönséget kápráztatták el, akik óriási tapsviharral jutalmazták a nem mindennapi produkciót, áprilisban pedig a szegedi közönséget készülnek lenyűgözni. A csapatot alkotó srácokat már korábban bemutattuk, most pedig egy exkluzív Szeged365 interjút hozunk a Tap Factory megalkotójával és producerével, Vincent Pausanias-al, sőt, megmutatjuk azt is, milyen véleménnyel volt a pazar produkcióról a korábbi, londoni közönség. Egy kis ízelítőt már a cikk elején adunk ebből, mutatjuk, mekkora tapsviharral jutalmazta a közönség az angliai turné egyik előadását:

ZENE, SZTEPPTÁNC, HIP-HOP, CIRKUSZ, AKROBATIKA ÉS KOMÉDIA

Nem is kezdhettük volna másképp az interjút, mint azzal, hogy honnan jött a méltán híres Tap Factory ötlete. Kérdésünkre Vincent Pausanias elmondta: ,,A Tap Factory előtt sokféle előadóval dolgoztam együtt, ezért szerettem volna ezt egyesíteni, és egy olyan műsort létrehozni, amely a ritmust a legmagasabb szinten mutatja be, de közben nagy teret ad a vizuális megjelenéseknek is. Szóval mi is lehetne jobb hely, mint egy gyár, ahol a különböző művészeti ágak keverednek: zene, sztepptánc, hip-hop, cirkusz, akrobatika és komédia? Minden művész igazán erős a saját szakterületén, de sokrétű tehetség is. Ez egy csodálatos nemzetközi előadói gárda. Ezenkívül ez a műsor valóban a kontraszt és a sokszínűség megjelenítése minden szinten, az erős ütőhangoktól az igazán gyengéd és költői pillanatokig, a csodálatos akrobatikától a komédiáig. Mindig szeretném meglepni a közönséget az éppen következő akcióval.”

Fotó: TAP FACTORY Hungary FB

NAGY SZABADSÁGOT KAPNAK AZ ELŐADÓK, DE A HUMOR IS SZERVES RÉSZE A PRODUKCIÓNAK

A producer arról is mesélt, hogy ugyan a műsor jól kontrollált, a szabadság és az improvizáció ennek ellenére is benne van az előadásokban. ,,Ezt mindig is meg akartam őrizni a frissesség és a spontaneitás érdekében. Nincs előre megírt zene, és mivel mindent élőben játszunk, így az előadók nagy szabadságot kapnak.” A producer hozzátette, az előadás mögött a komédia a legfontosabb része a műsornak: ,,Az első inspirációm természetesen Charlie Chaplin volt. A műsor elejétől a végéig a humor és a komédia alkotja az előadás vázát; mindent összekapcsolnak. Ez az oka annak, hogy a Tap Factory a leginkább családbarát műsor, 5 és 90 év között minden korosztály számára ajánlott. Az elsődleges célom az, hogy a közönség hangosan nevessen az egész előadás alatt, és széles mosollyal az arcukon távozzanak a helyszínről.”

TÖBBFÉLE TÁNCSTÍLUS KEVEREDIK A LÁTVÁNYOS ELŐADÁSBAN

A producer mesélt arról is, hogy a sztepptánc különböző keverékei jelennek meg a műsorban, egészen a cirkuszitól, a hip-hop különféle stílusain át az afrikai táncokig. A látvány a szereplőktől függően változhat; soha nem ismétli egyik művész sem a másik produkcióját. ,,Mindig arra törekszem, hogy minden előadóból a lehető legtöbbet hozzam ki, így ha más szereposztással látja valaki a műsort, akkor az bizonyos részeiben más is lesz” – magyarázta az angol-franci formáció létrehozója. Vincent Pausanias kérdésünkre azt is elmondta, borzasztóan várják már, hogy a magyar közönségnek is bemutassák a különleges show-t: ,,A stáb néhány tagjával jártunk már Magyarországon, így nagyon várjuk, hogy ebben a négy városban bemutathassuk a show-t! A műsor univerzális, és a reakciók mindig nagyszerűek, bár kultúránkként kissé eltérőek. Nagyon kíváncsiak és izgatottak vagyunk, hogy hamarosan találkozhatunk a magyar közönséggel!”

Fotó: TAP FACORY Hungary FB.

10 ÉV TURNÉ, 800-NÁL IS TÖBB ELŐADÁS, ÖT KONTINENS

A lélegzetelállító műsor már 10 éve turnézik, több mint 800 adással világszerte. A csapat ezalatt bejárta már az összes kontinenst, egész Európát, az USA-t, Kínát, a Közel-Kelet és Dél-Amerikát is, sőt, a közelmúltban a világ legnagyobb tengerjáró hajóján volt két évig állandó produkciós műsor az említett formációé. ,,Sok országot kell még meglátogatni, így nehéz kiválasztani egyet, de most legyen Magyarország!” Vincent Pausanias végezetül azoknak is üzent, akik még gondolkodnának a jegyvásárláson. Mint elmondta, ez előadás elsődleges célja az, hogy hogy mindenki hatalmas mosollyal az arcán és a testében lüktető ritmussal távozzon. ,,A Tap Factoryt úgy tervezték, hogy tiszta szórakozás legyen – a ritmus és a komédia univerzális nyelvek. Ez valami egyedi, különleges, a pozitív energia erős injekciója.”- összegezte gondolatait a fantasztikus show létrehozója, de ne csak ő beszéljen, nézzétek meg, hogyan nyűgözte le a Tap Factory a londoni közönséget:

A fergeteges ritmus- és táncshow-ra már csak bő egy hónapot kell várni, április 19-én érkeznek az Újszegedi Sportcsarnokba!

Mutatjuk az előadás legfontosabb paramétereit:

Tap Factory látványshow

Időpont: 2024. április 19. péntek 20:00

Helyszín: Városi Sportcsarnok – 6726 Szeged, Temesvári krt. 33.

Jegyek ITT érhetőek el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb