Kikapcs

Ettől biztosan elámulsz: a világon is egyedülálló produkcióval érkezik Szegedre a Tap Factory ritmus- és táncshow-ja, ismerd meg a csapatot alkotó srácokat

Kilenc tehetséges művész, akik életre keltik a zene, a ritmus és a tánc lenyűgöző ötvözetét, mindezt izgalmas akrobatikus elemekkel és a legkülönfélébb tárgyakon való dobolással fűszerezve: ez a Tap Factory, akik április 19-én, pénteken egyedülálló produkcióval hódítják meg a szegedieket a Városi Sportcsarnokban. No, de kik is alkotják a csapatot, ki ez a kilenc fiatalember, akiknek a lenyűgöző show-jától elakad majd a lélegzetünk? Erről beszélgettünk Erdős Lászlóval, a turné producerével és menedzserével.

Aki szerette a Stompot, a Lord Of Dance-et, a Blue Man Group –ot, vagy éppen a Cirque du Soleil – t, annak egész biztosan kihagyhatatlan, frenetikus, magával ragadó élményt jelent majd a legendás Tap Factory világhírű ritmus- és táncshow. A produkció nagy különlegessége, hogy a lüktető ritmusokat az úgynevezett „utcai dobok” diktálják, azaz a srácok bármilyen eszközt, legyenek azok hordók, autó felnik, közlekedési táblák, létrák, dobként használnak, szólaltatnak meg.

KÜLÖNBÖZŐ SHOWELEMEK LEHENGERLŐ TALÁLKOZÁSA EZ A PRODUKCIÓ

Mint Erdős Lászlótól, a turné producerétől és menedzserétől megtudtuk, a Tap Factory egy francia – angol formáció, melyet egy világhírnévnek örvendő, díjnyertes producer –és alkotópáros hívott életre. A show különlegességét a különböző elemek fantasztikus ötvözete alkotja. A dinamikus zenével fűszerezett produkcióban nagy hangsúlyt fektetnek a látványos akrobatikus elemekre, amit a félelmet nem ismerő légtornászok testesítenek meg, a sztepp táncra, melyben a lüktető ritmusokat az úgynevezett „utcai dobok” diktálják. A csapat tagjai ugyanis minden lehetséges eszközt megszólaltatnak, amin csak dobolni lehet, így válnak a hordók, autófelnik, közlekedési táblák, létrák, seprűnyelek mind-mind kreatív és jól működő elemeivé a lenyűgöző shownak

A PRODUKCIÓT MÁR 10 ÉVE CSISZOLGATJÁK, TÖKÉLETESÍTIK

Tap Factory csapata már nem kis tapasztalattal rendelkezik, a formáció lélegzetelállító produkciója ugyanis tavaly ünnepelte 10 éves jubileumát, így biztosak lehetünk benne, hogy a szegedi fellépés során egy ízig-vérig összehangolt és a legapróbb részletekig kidolgozott látványos show-t kapunk. Az elmúlt 10 évben ugyanis folyamatosan csiszolgatták előadásukat, ami egyre csak bővült a mindennél látványosabb és dinamikusabb elemekkel. “Igazából az egész produkció alapgondolatát a ritmus és a dobok, az ahhoz kapcsolódó mozgások, illetve azok a hangszerek, amelyekből ezeket a hangokat elővarázsolják, az úgynevezett utcai dobok adják” – árulta el Erdős László.

KILENC SRÁC, AKIK KÜLÖNBÖZŐ SPECIALITÁSOKKAL VARÁZSOLJÁK EL KÖZÖNSÉGÜKET

A hölgyek külön örömére, mint megtudtuk, a csapatot kilenc jó kiállású, szimpatikus, sportos testalkatú srác alkotja, akik már önmagukban szép látványt nyújtanak, no de természetesen a megnyerő külsőnél extravagáns produkciójukkal sokkal több élményt kínálnak közönségüknek. Mindegyikük különleges ritmusérzékkel és mozgáskultúrával rendelkezik, ezenfelül pedig szakértelmüknek megfelelően valamennyiüknek megvan a speciális szerepe a produkcióban.

A DOBOK KÜLÖNLEGES HANGZÁSVILÁGA ÉS AZ AKROBATIKUS ELEMEK KECSESSÉGE BIZTOSÍTJA A LENYŰGÖZŐ LÁTVÁNYVILÁGOT

Az alap, hogy mindegyikük keze alatt szinte megszelídülnek a dobok és elképesztő hangzásvilágot varázsolnak, de vannak olyan tagok, akik félelmet nem ismerve, látványos akrobatikus elemekkel tartják izgalomban a közönséget. S itt nem csupán a légtornászok kecses és merész bemutatóit láthatjuk a levegőben, előadásuk során ugyanis a legkülönbözőbb hétköznapi eszközöket is beleveszik a produkcióba, mint például egy seprűnyél, vagy egy létra.

A SZTEPPTÁNC DINAMIZMUSA ÚJABB MAGASLATOKRA EMELI A PRODUKCIÓT

A produkció másik alappillére a sztepp, ami a táncok közül az egyik legerőteljesebb, nagyon technikás és rendkívül látványos. Rengeteg elemet tartalmaz a balettből, ami miatt eleganciájának lágysága kiemelkedik, de a sztepptánc dinamizmusával együtt magasan a többi tánc fölé tud emelkedni. A végtelenül összehangolt mozgásvilágban helyet kapnak a hip-hop táncelemek, s a földön végzett akrobatikus mozdulatok is.

KÜLÖNLEGES LÁTVÁNYVILÁGA IGAZI RITKASÁGNAK SZÁMÍT

Mindemelett pedig egy nagyon kedves, finom humor szövi át az egész produkciót, ami még árnyaltabbá varázsolja az előadást. Mint Erdős László elárulta, így válik a teljes performansz egy varázslatos, izgalmakkal teli műsorrá, melyben a legkisebbektől, a legnagyobbakig mindenki megtalálhatja azt a különleges látványvilágot, ami tényleg ritkaság a világban is, Magyarországon pedig végképp egy ilyen típusú produkció.

AZ IMPROVIZÁCIÓ SEM ÁLL TÁVOL A CSAPAT TAGJAITÓL, VÉGTELENÜL KREATÍVAN HASZNÁLNAK FEL BÁRMIT ELŐADÁSUKHOZ

A turné producere azt is elárulta nekünk, ugyan a produkciónak megvan az előre lekötött koreográfiája, de egy kis improvizáció természetesen belefér a show-ba. Simán előfordulhat, hogy a csapat egy olyan eszközön kezd el dobolni, ami nincs benne a forgatókönyvben, ami az adott helyszínen meginspirálja őket. “Azt gondolom, hogy ez is egy nagyon izgalmas elem, sőt, szerintem, ha a közönségből ad nekik valaki valamit, szerintem azt is felhasználnák, beleépítenék a produkcióba” – avatott be bennünket Erdős László. Hozzátette, alapvetően a közönséggel való játék, a kikacsintás, a kibeszélés abszolút fontos elemét képezik a produkciónak. “Nyilván azt nem tudom megígérni, hogy valakit felhívnak dobolni a színpadra, de még akár az is előfordulhat, hogy valamilyen szerepet kap bárki a közönség soraiból”.

EGY NAGYON KOMOLY ÁLLVÁNYRENDSZER ADJA A FORMÁCIÓ NEVÉT IS KÉPEZŐ GYÁRI HANGULATOT

Azt is megtudtuk, egy nagyon komoly műszaki, technikai háttér kíséri a produkciót. Egy komplett kamion jön velük együtt Magyarországra. Például egy nagyon komoly többszintes állványrendszert is felépítenek a színpadon, akár egy építkezésen, melynek minden egyes szintjét maximálisan kihasználják. Itt kapnak helyet a dobként használt különböző elemek, s a táncokban is nagy szerepe lesz. Tulajdonképpen ez biztosítja a factory/gyár hangulatot, amire utal a francia – angol formáció elnevezése is.

SZEGED NEVEZETESSÉGEIT IS MEGNÉZI A CSAPAT

Erdős László abba is beavatott bennünket, a csapat Szegedre érkezve körbejárja majd városunkat is, megismerve nevezetességeinket, mint a Dóm tér, a Fogadalmi templom, vagy a belváros főbb pontjai, de a tervek szerint a szervezők megkóstoltatják a méltán híres szegedi halászlevet is a Tap Factory csapatával. Tehát a szegediek április 19-én, az előadás előtt napközben, ha nyitott szemekkel járnak, akár találkozhatnak is a srácokkal Szeged utcáin.

Mutatjuk a show legfontosabb paramétereit:

Tap Factory látványshow

Időpont: 2024. április 19. péntek 20:00

Helyszín: Városi Sportcsarnok – 6726 Szeged, Temesvári krt. 33.

Jegyek ITT érhetőek el.

Fotók: TAP FACTORY Hungary FB/KoncertM Produkciós Iroda FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb