Sport

Egy lélegzetelállító est a Bajnokok Ligájában: Szívvel-lélekkel küzdöttünk Párizsban

Párizsi kalandunk záróakkordjaként a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Paris Saint-Germain otthonában mértük össze tudásunkat. A mérkőzés végén a táblán 37-33 állt a hazaiak javára, de a számok mögött ennél sokkal több van.

A kezdő sípszó előtt már éreztük, különleges lesz ez az este. Hiába a párizsi fények és a nagynevű ellenfél, a Szeged csapata szívvel-lélekkel lépett pályára. A távolból érkező tíz szegedi szurkoló hangja pedig olykor felülmúlta a hazaiak támogatását.

Az első félidőben lenyűgöző játékkal, gyors gólokkal és acélos védekezéssel rögtön jelzésértékű előnyre tettünk szert. Mackovsek, Sostaric, Garciandía és társaik egymás után szállították a pontokat, míg a védelmünk, Mikler Roli vezetésével, sziklaszilárd falat képezett.

A Pick Szeged közösségi oldalán egyre többen hiányolták Bánhidi Bencét, aki betegség, Szita Zoltán pedig bokasérülés miatt nem tartott a csapattal Franciaországba.

Az összecsapás második felvonása még nagyobb kihívásokat tartogatott. A PSG fokozta a nyomást, de csapatunk nem adta fel. Garciandía vezérletével próbáltuk tartani a lépést, és bár a végén nem mi örülhettünk, a Szeged csapata bebizonyította: küzdőszellemük, akaratuk és a csapat egysége képes meghódítani a legnehezebb erődöket is.

A hatodik helyen zárva csoportunkat, most várjuk, kik lesznek ellenfeleink a kieséses szakaszban. Bárki is legyen az, biztosak lehetünk abban, hogy a Szeged csapata készen áll majd a harcra, mert ha együtt küzdünk, nincs lehetetlen. Kell is az erő, mert vagy a címvédő, vagy a Veszprém lehet a következő!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb