Mindenmás

Napi pakk: borongós, esős idő, 9 fok és Koncz Zsuzsa születésnap

Készítsd be a gumicsizmát és az esernyőt, ugyanis ma már nem maradunk eső nélkül Szegeden. Az előrejelzések szerint egy magassági hidegörvény hoz lehűlést városunkba, a hőmérséklet visszaesik, napközben már csak 9 fokra van kilátás Szegeden. Mutatjuk a csütörtök reggel legfontosabb információit, meghoztuk a napi pakkot!

NÉVNAPOSOK ÉS KONCZ ZSUZSA SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Tamás, Perpétua, Rupert, Thomasz és Ubul nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 78 éve született Koncz Zsuzsa, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő, aki hamarosan Szegedre látogat! A számtalan kitüntetéssel jutalmazott, Érdemes Művész összetéveszthetetlen alt hangja és különleges dallamai egy meghitt est alkalmával feledhetetlen slágerekkel várja a nézőket július 24-én, az Újszegedi Szabadtéri színpadán.
  • 62 éve látta meg a napvilágot Taylor Dayne amerikai énekesnő (Tell It To My Heart).
  • 56 éve született Erőss Zsolt székely hegymászó, az első magyar aki járt a Föld legmagasabb hegycsúcsán. 2003-ban Kollár Lajossal és Mécs Lászlóval létrehozta a Magyar Himalája expedíciók sorozatot. 2013. május 21-én egy újabb csúcs megmászása után a visszaúton tűnt el.
  • 37 éve, ugyancsak ezen a napon lett Mike Tyson a legfiatalabb nehézsúlyú bokszbajnok.

HIDEGÖRVÉNY ALAKÍTJA AZ IDŐJÁRÁSUNK

Csütörtökön kelet felől egy magassági hidegörvény húzódik fölénk, amelynek hatására erősen felhős lesz az ég és többfelé várható eső, zápor. Az előrejelzések szerint Szeged sem ússza meg szárazon, tehát az esernyőt ne hagyd otthon. Az északi-északkeleti szél élénk, néhol erős lesz. Visszaesik a hőmérséklet, hajnalban 4-5, napközben pedig mindössze 9 fokot mérhetünk majd Szegeden.

MÉG MINDIG LE VAN ZÁRVA AZ EGYIK MEGÁLLÓ

Javítási munkálatokba kezdett március 5-én a Szegedi Vízmű, ezért egy hétig, azaz 12-ig lezárták a Lugas u./Tarján, Víztorony tér irányú Erdő utcai trolibusz megállóhelyet. Ideiglenes megállóhelyet sajnos nem jelölnek ki a munkálatok idejére.

TÜNDÖKÖLNEK A MAGNÓLIÁK

Egy hete még csak a bimbók tündököltek a Széchenyi téri magnóliafákon, mára azonban már megtörtént a csoda: virágot bontottak a fák, és több száznyi csalogató rózsaszín szirom színesíti Szeged szívét.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb