Kikapcs

A Délvidék Ház újra beindult: filmek, mozi, kurzusok és kultúra! Molnár Imre kiállításának megnyitója csütörtökön lesz (videó)

Március 7-én, a Délvidék Ház falai között egy különleges tárlat kerül bemutatásra, amely Molnár Imre szabadkai grafikus, festőművész munkásságát ünnepli. Az 1954-ben, a közelben fekvő Szivácon született alkotó, aki a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz és grafikai szakán diplomázott, most visszatér Szegedre, hogy megossza velünk legújabb műveit.

A Délvidék Házba egyre többször tudunk kikapcsolódni, minden pénteken és szombaton filmvetítésekkel várnak, valamint egyetemi kurzusokat is tartanak hatalmas érdeklődés mellett. 2024-ben itt volt Laár András is, legutóbb pedig Kautzky Armand-nak volt sikere a filmvetítéssel egybekötött exkluzív esten. Erről itt írtunk:

A kiállítás, mely ingyenesen látogatható április 20-ig, mintegy harminc alkotáson keresztül nyújt betekintést Molnár Imre sokrétű művészi világába. A Szabadkán élő és dolgozó rajztanár, grafikus, rajzoló és festőművész évtizedek óta aktív részese a hazai és nemzetközi művészeti életnek, tagja többek között a zentai Művésztelep Grafikai műhelyének és a tállyai Közép-európai Művésztelepnek.

Molnár művészetének középpontjában az állandó újjászületés és átalakulás folyamata áll, amely a mikro és makrokozmosz végtelen változatosságából merít ihletet. Grafikái és rajzai a pozitív és negatív ellentétek játékát, az anyagok lágy bomlását és a formák szilárd szerkezetét ötvözik, így teremtve meg azt a rendet és nyugalmat, amelyet a művész egy kaotikus világban kíván elérni.

A kiállítást Szombathelyi Árpád festőművész nyitja meg március 7-én 17:00 órakor, aki laudációjában várhatóan méltatja Molnár munkásságát és annak jelentőségét a kortárs művészeti szcénában. Az eseményt Sejben Győző gitárművész zenéje teszi még felejthetetlenebbé, és a szervezők hagyományokhoz híven egy borkóstolóval zárják a megnyitót, így kínálva egyedülálló élményt minden látogatónak.

Remete Bernadett a Délvidék Ház művészeti rendezvényszervezője elárulta nekünk a részleteket, és egy kicsit be is kukucskálhattunk a kiállítás előkészületeibe:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb