Mindenmás

Betörtek egy boltba, majd ellopták a rászoruló gyermekek étkeztetésére szánt adományt Szegeden (videóval)

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik tavaly feltörtek egy adománygyűjtő ládát és elvitték az abban lévő pénzt Szegeden. Mint kiderült, a gyűjtőládában lévő pénzt a rászoruló gyerekek étkeztetésére szánták.

A vádirat szerint 2023. június 29-én, éjfélt követően a szegedi buszpályaudvar közelében az egyik vádlott egy vasrúddal betörte egy üzlet bejárati ajtaját, majd a boltba mindketten bemásztak.

BÜNTETETT ELŐÉLETŰ VOLT MIND A KÉT TETTES

A közleményben az áll, hogy ezek után egyikük többször a földhöz vágott egy üvegből készült pénzgyűjtő dobozt, melyben rászoruló gyerekek étkeztetésére szánt adományok voltak. A kiömlött pénz nagy részét gyorsan összeszedték, majd az üzletet sietve elhagyták. Mint kiderült, a vádlottak az adománygyűjtőből 50 ezer forintot meg nem haladó összeget vittek el, ugyanakkor a betöréssel ennél jóval nagyobb kárt okoztak, csak a bejárati ajtó helyreállítása 150 ezer forintba került.

A büntetett előéletű vádlottakat – egyikük mint különös és többszörös visszaesőt – a járási ügyészség társtettességben elkövetett lopás vétségével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő terheltek bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb