Közélet

Novák Katalin is ott volt Sulyok Tamás beiktatási vacsoráján a Karmelitában, Orbán Viktor lehetett a házigazda

Miközben az új köztársasági elnök, Sulyok Tamás beiktatása visszafogott keretek között zajlott le hétfőn a Parlamentben, aznap este ünnepi vacsorát tartottak a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban. A 24.hu információja szerint az eseményen, amelynek Orbán Viktor volt a házigazdája, 80–100 meghívott vett részt: a kormánytagok és vezető fideszes politikusok mellett az üzleti élet egyes szereplői, művészek, akadémikusok, alkotmánybírók.

A lap szerint a vacsorán a kormányfő mondott rövid beszédet, amelyben üdvözölte a korábbi alkotmánybírósági elnök államfői kinevezését. A rendezvénynek volt egy „meglepetésvendége” is: sokak számára váratlanul feltűnt ugyanis a lemondott szegedi köztársasági elnök, aki szintén helyet kapott az egyik asztalnál. Novák Katalin a férjével együtt érkezett a fogadásra.

NOVÁK KATALIN VITTE EL A BOTRÁNYT

Mint megírtuk, Novák február 10-én jelentette be lemondását, miután hatalmas közfelháborodást váltott ki azzal, hogy kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki egy pedofilügy eltussolásáért kapott börtönbüntetést. Novák a lemondó beszédében közölte, hogy vállalja a felelősséget a pedofíliára vonatkozó zéró tolerancia kapcsán „kételyeket ébresztő” döntéséért, ám indoklással nem szolgált.

Érdekesség, hogy Orbán Viktor a nyilvánosság előtt Novákot tette felelőssé a botrányért, és az elmúlt egy hónapban szigorúan tartózkodott attól is, hogy kiejtse Novák Katalin nevét. A miniszterelnök az évértékelő beszédében, majd a parlamentben is csak „távozó elnök asszonyként” aposztrofálta. A jelek szerint azonban a távolságtartás a nyilvánosságnak szól, a zártkörű díszvacsorán már helye volt a lemondott államfőnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb