Szegedi ArcokVideo365

„Addig van értelme az életemnek, amíg tudok járni step aerobic-ra” – 70 év felett, már 26 éve e mozgásforma szerelmese Gyuri, aki a szegedi Global Fitnessben lelt második otthonra

Hihetetlen energiákkal és hatalmas lelkesedéssel jár heti két alkalommal a Global Fitness step aerobic óráira a szegedi Szabó György, s csak azt sajnálja, nincs több alkalma rá egy-egy héten. Gyuri már túl van a hetvenen, s immáron huszonhat éve hódol e mozgásformának, ami igazi szenvedéllyé nőtte ki magát az évek alatt. Mint ottjártunkkor elmondta nekünk, úgy érzi, addig van értelme az életének, amíg el tud járni step aerobic-ra. De Gyuri nem csupán a korával tűnik ki a többiek közül Lázár Edina, szakmai vezető óráin, az a végtelen erő és elhivatottság példa lehet bármelyik fiatal előtt is, amivel végzi a gyakorlatokat, nem utolsó sorban egy olyan óratípusban találta meg szenvedélyét, ahol egyedüli férfiként, nagy örömére, a női vendégek bűvkörében hódolhat kedvenc mozgásformájának.

EDINA ÉS GYURI HUSZONHAT ÉVE EGYÜTT ŰZI A SPORTOT

Gyuri egy igazi példakép lehet a szegedi Global Fitness valamennyi vendégének. Az idős férfi már huszonhat éve űzi a step aerobic-ot, ráadásul, ami a különlegessége, végig hűségesen Edina óráira járt, így nem csoda, hogy kettejüket már nem csak a sport szeretete, hanem igazi barátság köti össze. „Huszonhat éve tornázunk már együtt. Amikor kezdtem a szakmát, akkor Gyuri már oszlopos tagja volt annak a fitness teremnek, ahol elkezdtem dolgozni, úgyhogy azóta egymás életének részei vagyunk. Azóta is töretlen ez a kapcsolat és a mai napig itt van, velem van és tornázunk együtt” – idézte fel a kezdeteket Edina.

„ADDIG VAN ÉRTELME AZ ÉLETEMNEK, AMÍG TUDOK JÁRNI STEPRE”

Mint kiderült, Gyuri mindig is aktív életet élt és fontos szerepet játszott az életében a sport. Korábban táncolt is, így a ritmusra való mozgás és a zene szeretete mindig is közel állt hozzá, ezért is döntött a step mellett, melyben megtalálta a leginkább hozzáillő mozgásformát, ahol maximálisan kiteljesedhetett. „Úgy gondolom, hogy addig van értelme az életemnek, amíg tudok járni stepre és tudok dolgozni. Ha ezeket nem tudom csinálni, az már a leépülés és azt már nem szeretném” – vallja Gyuri.

GYURI POZITÍV PÉLDA MINDENKINEK

Edinától azt is megtudtuk, Gyuri másoknak is pozitív példát mutat az edzőteremben, ugyanis egyre több fiú érdeklődik a step aerobic órák iránt, s szerencsére az idősebb korosztályokból is egyre többen kapnak kedvet a rendszeres testmozgáshoz, s látogatnak el a Global Fitness-be. Nem véletlenül, hiszen a Makkosházi körúti fitness paradicsomban felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek segítik a vendégeket, s nem utolsós sorban egy vidám, összetartó csapat része lehet az ember, igazi felüdülést nyújtanak a testnek és a léleknek is.

HA MEGELÉGELTED A KIFOGÁSOKAT, IRÁNY AZ EDZŐTEREM

Ráadásul tavaly október óta egy új, gyönyörű és modern részleggel bővült a Global Fitness, mely például a step óráknak is otthont ad. Mint Edina elárulta, edzőtermükben tapasztalatai alapján nem csak a fiatalok, hanem az idősebbek is jól érzik magukat. Így várják azokat az új vendégeiket is, minden korosztályból, akik talán még egy kicsit bátortalanabbak és egy lökésre van szükségük ahhoz, hogy elmerüljenek a különböző edzésformák világában. Arra ösztönöz mindenkit, hogy Gyuri példáját követve dobják sutba a kifogásokat és vágjanak bele a testedzésbe, hiszen nem csupán egy barátságos, profi és szerethető csapat részeseivé válhatnak, de egészségük is, mind fizikailag, mind mentálisan meg fogja hálálni.  

Operatőr: Galyas Richárd

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb