Közélet

Közeleg a határidő: már csak pár napig kérvényezhetik a vállalkozások, hogy a Szegedi Vízmű tekintsen el a jogtalanul használt kedvezményes lakossági víz- és csatornadíj különbözetétől

Mint már korábban is megírtuk, sikeres tárgyalást folytatott a közelmúltban a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara a Szegedi Vízmű Zrt.-vel annak érdekében, hogy levegye a terhet azoknak a vállalkozásoknak a válláról, akik a kedvezményes lakossági víz- és csatornadíjat jogtalanul használták az elmúlt 5 évben és a cég visszamenőlegesen kéri tőlük a különbözet megfizetését. A bejelentésre már csak pár napja van a szegedieknek, ugyanis arra 2024. február 13-tól számított 30 napon belül, azaz március 14-ig van lehetőség.

Tájékoztatásuk szerint természetes személy abban az esetben vehető figyelembe lakossági felhasználóként, amennyiben saját háztartása ellátása céljára veszi igénybe a víziközmű szolgáltatást, az ingatlanban lakossági felhasználói minőségben, és ott lakik életvitelszerűen, illetve ott veszi igénybe a rezsicsökkentést és a kedvezményes lakossági díjszabást.

Amennyiben a felhasználási helyen egyidejűleg lakossági és nem lakossági jellegű felhasználás is van, abban az esetben a vízfelhasználást külön mérővel kell mérni. Ahol az ivóvíz-szolgáltatást nem, vagy nem csak saját háztartásként veszi igénybe a szerződés szerinti felhasználó, a vízmérőn mért felhasználás kapcsán nincs jogosultsága a kedvezményes lakossági díjszabás igénybevételére.

Ha szeretnénk kérni, hogy a szolgáltató tekintsen el a különbözet érvényesítésétől, érdemes személyesen felkeresni a Szegedi Vízmű Zrt. ügyfélszolgálatát a Tisza Lajos krt. 88. szám alatt, ahol hétfőnként 8 és 16, keddenként és csütörtökönként 8 és 15, szerdánként 8 és 20, péntekenként pedig 8 és 14 óra között állnak az ügyfelek rendelkezésére. Telefonon a 62/558-855-ös számon, míg emailben az [email protected] címen érhető el a Szegedi Vízmű.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: csmkik.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb