Közélet

Tisztázta a Szegedi Vízmű, hogy mely vállalkozásoknak kell most bejelentést tenni

Mint már korábban is megírtuk, sikeres tárgyalást folytatott a közelmúltban a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara a Szegedi Vízmű Zrt.-vel annak érdekében, hogy levegye a terhet azoknak a vállalkozásoknak a válláról, akik a kedvezményes lakossági víz- és csatornadíjat jogtalanul használták az elmúlt 5 évben és a cég visszamenőlegesen kéri tőlük a különbözet megfizetését. Most azonban az is kiderült, hogy azoknak nem kell bejelentést tenniük, akik a lakásukban nem használnak vizet a vállalkozásuk tevékenységén belül.

A Szegedi Vízmű érdeklődésünkre válaszolva azt írta szerkesztőségünknek, hogy azok a vállalkozók, vállalkozások, akik a vállalkozás székhelyét az állandóan lakott lakásukba jelentették be, ám a lakásban a vállalkozáshoz kapcsolódó tevékenységet nem végeznek (pl. taxis, kőműves, festő-mázoló, víz-gáz szerelő, őstermelő, tűzvédelmi szakértő stb.) a lakásukhoz kapcsolódóan nem kell a bejelentést megtenniük a Vízmű felé.

VAN, AKINEK VISZONT BEJELENTÉST KELL TENNI

Az is kiderült, hogy csak azoknak kell a Szegedi Vízműt felkeresni és a bejelentésüket megtenni, ahol a lakásukban egyidejűleg lakossági és a vállalkozáshoz kapcsolódó nem lakossági jellegű felhasználás is van (pl. családi házban, lakásban van egy fodrászüzlet, kozmetika, műköröm stúdió, autómosó, műhely, orvosi rendelő, iroda, mosószalon, apartman kiadás, fizető vendéglátás stb.).

Azt is kiemelték, hogy alapesetben a nem lakossági tevékenységhez kapcsolódó fogyasztást külön vízmérővel kell mérni. Vannak/lehetnek azonban olyan esetek amikor ezt nem, vagy csak aránytalanul nagy költséggel lehet megvalósítani. A Szegedi Vízmű erre az esetre is biztosít lehetőséget, egy fogyasztás megosztási megállapodás megkötésével. Ehhez azonban szükséges az ügyfél személyes megjelenése, a pontosítás érdekében.

MÁR CSAP PÁR NAP VAN HÁTRA

Mint már korábban is megírtuk, sikeres tárgyalást folytatott a közelmúltban a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara a Szegedi Vízmű Zrt.-vel annak érdekében, hogy levegye a terhet azoknak a vállalkozásoknak a válláról, akik a kedvezményes lakossági víz- és csatornadíjat jogtalanul használták az elmúlt 5 évben. A céggel kötött megállapodás szerint eltekintenek az 5 éves időtartamra visszamenőlegesen érvényesített különbözet érvényesítésétől abban az esetben, ha 2024. február 13-tól számított 30 napon, azaz március 14-ig kérvényezik ezt az érintett vállalkozások.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb