Szegedi Arcok

A hónap egyik legtutibb programja: szoborsétáltatást tartanak Szegeden, Fülig Jimmy lesz a sztár

Megszületett Fülig Jimmy életnagyságú szelfi szobra, melyet Rejtő Jenő írásai és Korcsmáros Pál rajzai ihlettek. Mint megtudtuk, az alkotás nem fog csak úgy porosodni, mert szoborsétáltatásra viszik, hogy Jimmy találkozzon a néppel. A tervek szerint a Kárász utcára fog ellátogatni Jimmy, március 23-án, szombaton.

“Eseményünkön Fülig Jimmy és Piszkos Fred – egy másik közismerten kiváló Rejtő – Korcsmáros figura, aki már egyszer 2019-ben koptatta a Kárász utca kövezetét – közösen fognak sétálni velünk! Igazi vidám utcai mulatság lesz – ha nem voltál még velünk szoborsétáltatáson, feltétlen próbáld ki! Kicsik és nagyok egyformán jól fognak majd szórakozni” – áll a nem mindennapi esemény leírásában, melyből az is kiderült, hogy a séta délelőtt fél 11-kor kezdődik, és a Dugonics térről indulnak útnak.

A SZÍNÉSZEK IS VIDÁMAN FLANGÁLNAK MAJD

“Sétálunk, meg-megállunk, hogy jókat tudjon mulatni és szelfizgetni a két jómadárral Szeged népe elsőnek a világon” – tették hozzá, és az is kiderült, hogy a Szegedi Egyetemi Színház fog melléjük csapódni, színészeikkel közösen fognak vidáman flangálni. A tervek szerint 11.30-kor terveznek a Klauzál térre érni, ahol utoljára még készíthetünk velük fotókat, majd a Tömörkény István Művelődési Házba folytatódik a nagy buli, Fülig Jimmy szoboravató Úri Mulatsága. A lenyűgöző szobrokat egyébként Dobó Ferenc Levente szobrász készítette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb