KözéletVideo365

Orbán Viktor hatalmas gazdasági sikernek tartja, hogy Szegedre jön a BYD – szerinte fellendíti majd a térséget, és jólétet hozhat

Legújabb TikTok-videójában Orbán Viktor miniszterelnök hat különböző témáról fejtette ki véleményét, 2024 első három hónapját összegezve ezzel. Előkerül az orosz–ukrán háború, a különböző diplomáciai látogatások, a gyermekvédelem és ötödikként egy kis Szeged.

Orbán Viktor újra felbukkant a TikTokon, és ezúttal egy klasszikus westernbe ágyazott összefoglalóval meséli el, hogy milyen ügyeket sikerült elintéznie a magyar kormánynak az elmúlt időszakban. Elsőként egyből a nagyágyúval tüzel a kormányfő, hiszen elmondja, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök hivatalba lépett, és “higgadt, nyugodt, vitathatatlan jogászi szaktekintély […] ilyen elnök kell most nekünk” – véli Orbán.

GYERMEKVÉDELEM ÉS HÁBORÚ

Másodikként érkezett a gyermekvédelem. A kormányfő szerint eddig azt gondoltuk, hogy szigorú a gyermekvédelem Magyarországon, viszont a pedofilügy miatt kiderült, hogy ez nincs így. “Úgyhogy jöjjön a szigor után a vasszigor” – keményített be Orbán Viktor, majd elmondta, hogy elrendelte az intézményvezetők átvilágítását, hogy ne dolgozhassanak a gyerekek mellett, akik nem oda valók. 

Harmadik golyóját a miniszterelnök az orosz–ukrán háborúra használta fel, amely már két éve pusztít keleti szomszédainknál, felmérhetetlen károkat okozva. A kormányfő szerint háború helyett békére van szükségünk, de béke magától nem lesz. A békéhez az kell, hogy a háborúpárti európai vezetők a béke pártjára álljanak. Ehhez pedig júniusban új vezetőség kell Európa élére – véli a miniszterelnök.  

DIPLOMÁCIA ÉS SZEGED

Negyedik lövedékként a diplomáciai utazásokat említi a kormányfő, kezdve törökországi látogatásával, a svéd elnök budapesti békekötésén át Orbán találkozójáig Donald Trumppal. A miniszterelnök szerint a következő hónapokban is fontos vezetők látogatnak Budapestre, ahogy fogalmaz: “Felnyergeltünk, elkezdődött a politikai évad.”

Ötödikként érkezik a „turbóüzem”, utalva ezzel a BYD elektromosautó-gyártó cég kínai képviselőinek magyarországi látogatására és arra, hogy az első európai gyárat Szegeden építi majd az ázsiai óriáscég. A miniszterelnök ezt „hatalmas gazdasági sikerként” értékeli, amely fellendíti majd a térséget, és jólétet hozhat.

MAGYAR SPORTSIKEREK

Hatodik, egyben utolsó golyóját a magyar sportsikerekre lövi el, hiszen Szoboszlai Dominik felépült sérüléséből, Rasovszky Kristóf pedig 10 kilométeres nyílt vízi úszásban világbajnoki címet szerzett Dohában. Ezzel pedig kiürült a tár, és nem tudni, mi rejtőzik még Orbán Viktor tarsolyában – írja az Index összefoglalójában.

@viktor_a_tiktokon Hatlövetű – február #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #hatlövetű ♬ The Champion – Lux-Inspira

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb