Kikapcs

Ismét kinyit az Öreg Hölgy! A Víz Világnapján ingyenesen látogathatjuk meg a Szent István téri víztornyot

A világnapok olyan különleges napok, amikor – ha csak rövid időre is – az emberiség számára fontos dolgokra irányul a figyelem. Március 22-e világszerte a Víz Világnapja, így ekkor kitárja kapuit az Öreg Hölgy is Szegeden. Március 22-én, 23-án és 24-én is meglátogathatjuk a Szent István téri víztornyot.

A Szegedi Vízmű a világnappal kapcsolatban kiemelte, hogy ezek a napok kiemelkedő lehetőséget biztosítanak a környezettudatos szemléletformálásra, valamint felhívni a figyelmet a vízre, a vízkészletek megóvására, és a vízminőség megőrzésének fontosságára.

ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSOK, KISFILMEK ÉS JÁTÉKOKKAL IS KÉSZÜLNEK

A Szent István téri víztoronyban a szikvíz készítésével, a fizika történetével kapcsolatos állandó kiállítások, illetve az ivóvízről és a szennyvízről, a tudatos víz- és csatornahasználatról szóló információs tablók tekinthetők meg. Vízzel kapcsolatos szemléletformáló kisfilmekkel, érdekes feladatokkal, ismeretterjesztő, hasznos kiadványokkal, játékokkal is várják az érdeklődőket. A kilátószinten Szeged panorámájában is gyönyörködhetnek a látogatók. A Szent István téri víztorony nyitva tartása: 2024. március 22-23-24. (péntek: 9:00-től 17:00, szombaton és vasárnap:
10:00-től 17:00). Pénteken ingyenes lesz a belépés a víztoronyba!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb