Szegedi Arcok

Elkészült a geotermikus fűtési rendszer a Zápor-tónál, de a fúrótorony továbbra is éjjel-nappal működik – válaszolt a Geo Hőterm, hogy miért!

“Körülbelül egy éve már, hogy a Zápor-tó melletti töltés oldalnál van egy fúrótorony, ami éjjel-nappal működik, és olyan hanghatással van, hogy nem lehet pihenni éjszaka sem tőle. Körülbelül két hete már, hogy végeztek a munkálatokkal de ez idáig semmi sem változott” – írtuk meg szerdán Andrea Olvasónk beszámolóját, aki szerint a geotermikus fűtési rendszer elkészültét követően a fúrótorony továbbra is nagy hanggal működik, megtörve a városrész lakóinak nyugalmát. Az üggyel kapcsolatban most felkerestük a Geohőterm Kft.-t, akik elmondták, hogy az utómunkálatokat végzik a helyszínen.

ELVILEG BEFEJEZŐDÖTT A KIÉPÍTÉS

Mint korábban megírtuk, befejeződött a Szilléri városrész geotermikus fűtési rendszerének kiépítése Szegeden, a 2,352 milliárd forintos költségvetésű beruházás uniós támogatással valósult meg. A kivitelezés során egy 2000 méter talpmélységű termelő termálkutat fúrtak a Pentelei sornál lévő Zápor-tó partján. 

NEM LEHET PIHENNI

A munkálatok végeztével azonban Olvasónk tapasztalatai alapján a fúrótorony továbbra is éjjel-nappal működik, és olyan hanghatással van, hogy nem lehet pihenni éjszaka sem tőle. “Egyszerűen már elviselhetetlen ez az áldatlan állapot” – folytatta sorait Andrea. Hasonló problémával fordult hozzánk Olvasónk, Róbert is. Mint írta, a Göndör sor töltés felőli oldalától is a fúrások hangos zaja nehezíti az ott élők mindennapjait, zavarja nyugalmukat. “Körülbelül egy éve tart már ez az állapot, főleg éjjel, olyan a hangja mint a sugárhajtóműnek” – írta nekünk Róbert.

REMÉLHETŐLEG EBBEN A HÓNAPBAN VÉGEZNEK

Felkerestük az ügyben először a Szegedi Távfűtő Kft-t, akik azt válaszolták, hogy a kivitelezési munkákhoz nincsen köze a SZETÁV-nak, a Geo Hőterm Kft. az illetékes. Kérdéseinkre Garai Ottó, a Geo Hőterm Kft. projektmenedzsere válaszolt, aki megerősítette, mely szerint valóban végeztek a munkálatokkal, viszont bizonyos esetekben ilyenkor előfordul, hogy kútkarbantartási feladatokat kell elvégeznie a szakembereknek. Ebben az esetben is erről van szó.

„Sajnos, ez még egy rövid ideig szükséges lesz. Ahogy látom a projekt állását, úgy gondolom, hogy ebben a hónapban be tudjuk fejezni és megszűnik a hangoskodás”- hangsúlyozta a szakember. Tehát, már csak pár hétig kell kitartaniuk az ottlakóknak, lassan visszakaphatják a nyugodt, csendes környezetüket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb