Smart Szeged

Elkezdték építeni Makón az új kínai csomagolóüzemet, első körben 150 főt alkalmaznak majd

A makói ipari parkban befejeződött a közműfejlesztés, így a kivitelező elkezdte a kínai befektető új csomagolóüzemének az építését. A tervek szerint legkésőbb december elején el is indulhat a termelés az új üzemben, ahol startnak 150 főt foglalkoztatnak majd.

Farkas Éva Erzsébet polgármester azt mondta, hogy június végére elkészül a gyártócsarnok jelentős része, ezt követően pedig beszerelik a különféle gépeket, berendezéseket. A gyár teljes elkészülte október végére várható. A tervek szerint legkésőbb december elején el is kezdik Makón az alumínium italos dobozok gyártását.

ELSŐ KÖRBEN 150 FŐT ALKALMAZNAK MAJD

A polgármester azt is hozzátette, hogy a Benepack Hungary Kft. első körben 150 főt alkalmaz majd, a cél pedig az, hogy elsősorban a makói, illetve térségi lakosoknak biztosítsanak munkát. A későbbiekben bővíteni szeretnék a gyár kapacitását, így további munkásokra lesz majd szüksége a gyárnak – írja a Promenad24.

Az önkormányzat célja, hogy a gyár növekedjen, hiszen újabb makói családok számára fog majd megélhetést biztosítani. A magyar kormánynak köszönhetően az ipari parkban 5 milliárd 800 millió forintból jelentős közműfejlesztést sikerült megvalósítani. Erre azért volt szükség, hogy az üzemet el tudják látni a szükséges energiákkal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb