Mindenmás

Félpályás útlezárás és forgalomelterelés lesz: vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokba kezd a Szegedi Vízmű a Csanádi utcában

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat kezd a Csanádi utcában, a Temesvári krt. és Vedres utca közötti szakaszon. A munkálatok során 2024. március 18-tól kell szakaszosan fél útpályás lezárásra, forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra számítani a munka üteméhez, előre haladásához igazodva – tájékoztatta szerkesztőségünket csütörtökön a Szegedi Vízmű.

Mint kiemelték, a vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat a korszerű, „csőroppantásos” technológiával végzi a Szegedi Vízmű, amely a hagyományos (teljes feltárással végzett) technológiánál gyorsabb, illetve a felbontással járó kellemetlenségek is csökkenthetők, mert csak a javítandó vezetékszakasz végpontjain, illetve a bekötési pontoknál van szükség egy-egy kisebb munkagödörre.

KORLÁTOZÁSOKRA SZÁMÍTHATUNK

A következő forgalmi változások, korlátozások lesznek:

  • a vezetékrekonstrukció ideje alatt a Csanádi utca ezen szakaszán (Temesvári krt. és Vedres utca között) fél útpályás lezárásra, forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra kell számítani,
  • a munkálatok – szakaszosan – egy forgalmi sávot, de jellemzően a parkolókat érintik majd.

A közlekedés továbbra is mindkét irányban lehetséges.

Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt.

A tervek szerint 2024. április végére fejeződnek be a víziközmű munkálatok, ezt követően az érintett utcaszakasz teljes szélességű aszfaltozására is sor kerül. A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák segítik, kérik, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb