Sport

Óriási büszkeség: egy szegedi bíró is ott lesz a párizsi olimpián

A szegedi versenybíró, Lukács Lilla is ott lesz a párizsi olimpián. A HAÁSZ SZUE egykori sportolója is felkerült a World Aquatics által közzétett bírói listára a párizsi ötkarikás játékok úszóversenyei kapcsán – tájékoztatta szerkesztőségünket a HAÁSZ SZUE. 

Mint kiemelték, nagyon büszkék lehetünk Lukács Lillára, aki a hazai viadalok mellett 2017 óta minden fontosabb világeseményen bíróként kapott szerepet. A 2022-es római Eb különösen emlékezetes volt számára, hiszen Kós Hubert aranyérme és a Pádár Nikolettel felálló bronzérmes váltó esetében is a magyarok pályáját figyelte. A szegedi rendezésű versenyeken is mindig számíthatunk rá, kiváló munkát szokott végezni a Tiszavirág Sportuszodában, most azonban, irány Párizs!

EURÓPÁBÓL CSAK HETEN KAPNAK LEHETŐSÉGET

“Európából mindössze hét versenybíró kap lehetőséget a párizsi olimpián, és általában egy bíró egyetlen olimpián szerepelhet egész karrierje során, így valóban óriási megtiszteltetésről van szó. Komoly követelményeknek kell megfelelni, különböző helyzetekre adott reakcióktól kezdve a nyelvtudásig sok minden számít. Nagyon örültem a mai hírnek” – mesélte Lukács Lilla.

A vizes sportágak történetében először négy szakágban négy magyar bíró közreműködhet a nyári olimpián, továbbá négy, igen fontos szerepkört betöltő technikai delegátusunk is ott lesz Párizsban – köztük a szintén szegedi Molnár Tamás, a háromszoros olimpiai bajnok természetesen a vízilabda tornán kap kiemelt szerepet.

ÓRIÁSI DOLOG EZ

„Amikor azt kérdezgetik, miért fontos, hogy ilyen szoros kapcsolatot ápolunk a világszövetséggel, amely hamarosan Budapestre költözik, akkor a válasz egy ilyen hír kapcsán talán egyértelmű: többek között ezért, hogy a legfontosabb versenyen ezeken a kiemelt jelentőségű területeken is ott legyenek a képviselőink” – kommentálta a World Aquatics által közzétett hivatalos listát Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, a WA Bureau magyar tagja a szövetség weboldalán.

“Természetesen az eredményesség kizárólag sportolóinkon múlik, a felkészültségükön és az elszántságukon, ugyanakkor egy olimpián egyetlen apró részletet sem szabad alábecsülni, minden rezdülésnek jelentősége lehet, ezért tartom óriási dolognak, hogy sikerült négy szakágnál is elfogadtatni a magyar jelölteket” – jegyezte meg Wladár Sándor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb