Mindenmás

Már elkezdődött a tereprendezés, Szegeden is épül Horgonyhely

Szegedre is épül Horgonyhely a PET kupa csapata által. A tereprendezés már elkezdődött és szeretettel várják a környéken élő, leendő petkalózok jelentkezését.

A Tisza és árterének, valamint mellékfolyóinak megtisztításán dolgozó nonprofit mozgalom akcióin rengeteg környezetvédő vesz részt. A Tiszai PET Kupa lelkes önkéntesei 10 év alatt összesen több mint 300 tonna hulladéktól szabadították meg a magyarországi folyókat.

MIVEL A TISZA A FÓKUSZ, ÍGY SZEGED IS FONTOS HELYSZÍN LEHET

A csongrádi megyeszékhelyen is munkához láttak a környezetvédők, Szegeden egy újabb Horgonyhelyet építenek. A Horgonyhely célja, hogy elősegítse az adott térség folyómentő működését. A létesítmény raktárként működik a hulladékgyűjtéshez szükséges eszközök tárolására, valamint tisztálkodási lehetőséget (és szükség esetén szállást) biztosít a petkalózoknak és szemétgyűjtési akciókban részvevőknek – írja a sokszinuvidek.24.hu.

Szegeden a tereprendezés már elkezdődött, a magyarországi folyók védelmezői szeretettel várják a környéken élő, leendő petkalózok jelentkezését.

A 2023-AS HIHETETLENÜL HASZNOS TEVÉKENYSÉGÜKRŐL IS BESZÁMOLTUNK

A Közép-Tisza Kisköre és Szolnok közötti 70 folyamkilométeres szakaszán tisztították napokon keresztül a folyót a XI. Tiszai PET Kupa környezetvédői, 937 zsák, mintegy 6,1 tonna hulladéktól mentesítve a folyót és árterét – közölte a Természetfilm.hu Egyesület, a Tiszai PET Kupa szervezője. A korábbi cikk részleteit itt éritek el:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb