Közélet

Ültessünk, hogy élhessünk! – Tizenkét gyümölcsfát ültettek el Kiskundorozsmán, Fülöp Attila, államtitkár is ásót ragadott

A teremtett világ védelme és fenntarthatósága közösségi ügy, amelyért a jövőben helyi és országos szinten egyaránt tenni kell – hangsúlyozta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Szegeden. Az országos faültetési akció első állomásán tizenkét gyümölcsfát ültettek el Szeged-Kiskundorozsma városrészén található Hősök ligetében. A faültetésen részt vett Ruzsa Roland Kiskundorozsma önkormányzati képviselője, valamint Haág Zalán a szegedi KDNP szervezetének elnöke és frakcióvezetője, illetve Fülöp László a kormánypártok szegedi polgármester-jelöltje is.  

Fülöp Attila a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) “Ültessünk, hogy élhessünk!” nevű országos faültetési programsorozatának első állomásán kiemelte: aki fát ültet, az mindig a hosszútávú célokban hisz. A politikus elmondta, a kezdeményezésnek három fontos célja van: a teremtett világ védelméért való tenni akarás, az aktív cselekvésre való felhívás, valamint a figyelemfelkeltés. A programsorozat közvetlen célja pedig a közösségépítés – fűzte hozzá.

FELELŐSSÉGÜNK TENNI A TERMÉSZETÉRT

Fülöp Attila úgy fogalmazott, a teremtésnek az ember ugyanúgy részese, mint a természet, és az embernek nemcsak a szabadság adatott meg, hanem a felelősség is, amellyel tennie kell a természetért. Leszögezte: “a teremtésvédelem nem egy harcos ideológia, hanem egy természetes, felelős viselkedése az embernek.” Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt korábban is elindított hasonló programsorozatokat, amelyekkel a “nem élő környezet megújítására és karbantartására” hívta fel a figyelmet. Példaként megemlítette a “Fogadj örökbe egy keresztet!” és az “Állíts egy keresztet a békéért!” nevű kezdeményezéseket.

12 GYÜMÖLCSFÁT ÜLTETTEK EL

Ruzsa Roland szegedi KDNP-s önkormányzati képviselő elmondta: bízik abban, hogy a jövőben még több település csatlakozik a programhoz. A faültetési akció első állomásán tizenkét gyümölcsfát ültettek el Szeged Kiskundorozsma városrészén található Hősök ligetében.

A SZEGEDI ÖNKORMÁNYZAT IS GYARAPÍTOTTA VÁROSUNK FAÁLLOMÁNYÁT

Mint korábban megírtuk, nagy örömünkre Szeged folyamatosan szépül és zöldül. Mint Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta számunkra, tavaly novemberben egy kamionnyi fa érkezett városunkba, amit azóta az SZKHT munkatársai erdészek és kertészek közreműködésével folyamatosan ültetnek Szeged különböző pontjain.

Forrás: MTI

Fotók: MTI/Lehoczky Péter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb