Sport

Csapatot hirdettek: egy rutinos magyar olimpikon és hat újoncunk küzd Szegeden a párizsi részvételért

A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) kihirdette az április 25. és 28. között Szegeden megszervezett evezős Európa-bajnokságon, valamint kontinentális olimpiai és paralimpiai kvalifikációs regattán szereplő válogatott névsorát.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a párizsi olimpiai részvételéért zajló versenyen a normálsúlyú egypárevezősöknél Gadányi Zoltána és a kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz szállhat vízre, míg a könnyűsúlyú kétpárevezősöknél a Bene Dorottya, Szili Dorina páros és a Szőllősy Balázs, Galcsó Vencel kettős küzdhet a Maty-éren. A férfi PR1 kategóriában pedig Pető Zsolt paraevezősnek szurkolhatnak a kilátogatók.

A KVALIFIKÁCIÓS REGATTÁN RÉSZTVEVŐK NEM MEHETNEK AZ EB-RE

Az eddigiektől eltérően a kvalifikációs regattán résztvevők nem indulhatnak az Európa-bajnokságon, így a kontinenstornán

  • a normálsúlyúaknál Bácskai Máté bizonyíthat egypárban,
  • a férfi kormányos nélküli ketteseknél a már rutinosnak számító, 2017-ben világbajnok Simon Béla, Juhász Adrián duó,
  • női kétpárevezősben pedig a Preil Vivien, Zsíros Janka páros állhat rajthoz,
  • a férfi négypárevezősöknél Gerei Tamás, Koncsik Dominik, Ács Kristóf és Ujhelyi Mihály,
  • a férfi kormányos nélküli négyesben pedig Kerekes Krisztián, Hopp Márton, Szentpáli Gergő és Szentpáli Balázs kapott helyet.

Továbbá:

  • a könnyűsúlyúaknál a kétszeres Eb-győztes Galambos Péter versenyezhet egypárban, női kétpárban Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter,
  • a férfi ketteseknél a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes Szabó Bence, Furkó Kálmán páros,
  • míg férfi négypárevezősben a Demkó Mátyás, Fenyődi Tamás, Kertész Keve, Szigeti Ferenc összeállításnak szavazott bizalmat a hétvégi Szegeden rendezett válogató eredményei alapján a MESZ elnöksége.

54 ÉVE VOLT UTOLJÁRA EVEZŐS EB

A párizsi olimpia előtti egyik legfontosabb sportági versenyre több mint 30 ország 600 sportolója érkezik Szegedre. Az eseményen a hazai egyetemek nyolcasai is megmérkőznek egymással, az először sorra kerülő Egyetemek Regattáján. Magyarország legutóbb 54 éve rendezett felnőtt evezős Eb-t, akkor a tatai Öreg-tó adott otthont a nők küzdelmének.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb