Közélet

Magyar Péter szerint Rogánék manipulálták a Völner-Schadl-ügy iratait, bizonyítékai is vannak – az is kiderült, hogy neki semmi köze Szabó Bálinthoz

Magyar Péter tegnap azt üzente Rogán Antalnak, hogy “izzítsa az egyik magángépét, és mielőbb keressen olyan országot, ahonnan nincs kiadatás”. Varga Judit ex-férjét a nyomozó főügyészség szerdára idézte be tanúként. Négy órán át tartott a meghallgatás, három állítást tett, amelyről elvileg bizonyítékai is vannak. Mindezek mellet ma az is kiderült, hogy összemosták Magyar Péter és Szabó Bálint, szegedi képviselőt, de nincs közöttük semmi kapcsolat.

HÁROM ÁLLÍTÁST TETT

Magyar Péter szerda délután két órakor sajtótájékoztatót tartott az után, hogy tanúként kihallgatták a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületében. Magyar azt mondta, a Völner-Schadl-ügy kapcsán hallgatták őt meg, és három állítást tett.

  • Az első, hogy „Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.”
  • A második, hogy a nyomozás lezárulta és Schadl György végrehajtó kamarai elnök meggyanúsítás előtt fél évvel a kormány tudott arról, hogy megfigyelés zajlik, és erről tájékoztatták a később ugyancsak meggyanúsított és megvádolt Völner Pál igazságügyi államtitkárt is.
  • Magyar Péter végül arról is beszélt az ügyészeknek, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat: vagy kivettek, vagy megmásítottak benne dolgokat.

Magyart az ügyészség folytatólagos tanúkihallgatásra hívta be március 26-ára, és azt ígérte, arra az alkalomra magával hozza a bizonyítékait, köztük az általa készített hangfelvételeket, és ha lehet, ezeket nyilvánosságra is hozza. A bizonyítékok azért nem voltak most nála, mert nem volt egyértelmű, milyen ügyben jött – írja a 24.hu.

Szerinte az ügy következménye csak a kormány bukása lehet.

Az újságírók kérdésére azt is elmondta a rögtönzött sajtótájékoztatón, hogy több emberről is van hangfelvétele, de nem pontosította, hogy hány emberről van szó, és kik az illetők. Arról, hogy miért csak most állt elő ezekkel az állításokkal, azt mondta: “eddig védtem a családom, most őket már nem tudom, de az országot még talán igen.”

NINCS KAPCSOLATA SZABÓ BÁLINTTAL

Mindezek mellett az is kiderült, hogy semmi köze Szabó Bálinthoz. Az egész onnan indult, hogy több médiafelületen összekapcsolták Magyart és Szabót, mivel Szabó egy rövid videóval jelentkezett az ATV stúdiójából, miközben ott Magyar Péter adott interjút. A Magyar Hang ezért még kedden megkérdezte Magyart, hogy kapcsolatban áll-e Szabóval. A lap azon kérdésére, hogy együtt érkeztek-e, vagy van-e köztük kapcsolat, üzenetben úgy reagált, hogy „dehogy, ott várt az ATV-ben és alig tudtam lerázni”.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb