Szegedi ArcokVideo365

„Szeretnénk hozzájárulni pácienseink minőségibb életéhez” – hatalmas segítség a gyógyulás útján a robotterápia, a budapesti Szent Vincent Rehabilitációs Központban jártunk

2024-ben a robotasszisztált rendszerek már szerves részét képezik a rehabilitációnak. A Szent Vincent Rehabilitációs Központban most már nem csak Szegeden, hanem a budapesti központban is számos robottechnika segíti a betegek gyógyulását, egészen az igen komoly járássegítő robotasszisztált eszközöktől kezdve a kisebb eszközökön át a robotizált kéz ortézisekig. Mint Détári Vilmostól, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítójától megtudtuk, ez utóbbiak egyedülálló módon csak náluk találhatóak meg az országban, mind Szegeden és Budapesten. Ezúttal a Szent Vincent fővárosi központjába látogattunk el, ahol nemcsak a robotterápiás eszközöket szemléltük meg közelebbről, hanem annak is utánajártunk, mit is jelent a komplex rehabilitáció.

MINDEN TERAPEUTA EGY HELYEN VAN

Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója, nemcsak a Központ munkájában vesz részt, hanem súlyos stroke-ját követő felépülésében személyesen is tapasztalja a komplex rehabilitáció gyógyító erejét. ”Saját gyógyulásom során is nagyon fontosnak tartottam, hogy mindent egy helyen kapjak meg. Ne kelljen időt és energiát pazarolnom arra, hogy a város, vagy az ország különböző részein keressek fel terapeutákat, ezért szeretném itt Budapesten is megvalósítani azt, amit már Szegeden létrehoztunk, hogy minden terapeuta egy helyen van, egy terápiás team-ben, közös erővel tudjanak dolgozni. Ez nagyfokú hatékonysággal növeli a rehabilitáció minőségét” – árulta el Détári Vilmos.

NEMCSAK A FIZIKAI, HANEM A MENTÁLIS REHABILITÁCIÓBAN IS SEGÍTENEK

Mint mondta a Központ csapatát a mozgásszervi rehabilitációs szakorvosok, a neurológusok, pszichológusok, konduktorok, gyógypedagógusok, logopédusok, és természetesen a gyógytornászok alkotják. „Nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak a betegek fizikális állapotát rehabilitáljuk, hanem a mentális egészségükkel is foglalkozzunk. Magamon tapasztaltam azt, ha az ember fejben rendben van, megbékélt a történtekkel, akkor sokkal, de sokkal jobban megy a fizikális rehabilitáció is. És ez a kettő nem választható szét, fej-fej mellett együtt jár” – mondta el az alapító.

„SZERETNÉNK HOZZÁJÁRULNI, HOGY PÁCIENSEINK MINÉL MINŐSÉGIBB ÉLETET ÉLHESSENEK”

A Szent Vincent Rehabilitációs Központ mindezt már megvalósította Szegeden, s mint Détári Vilmos elárulta nekünk, akkora volt az igény mind a szakma képviselőinek részéről, mind a betegek részéről, hogy Budapesten is teremtse meg a magas színvonalú, komplex rehabilitáció lehetőségét, hogy 2023 októberében elindulhatott a fővárosi központ is. „Sajnos nagyon sok beteg van, nagyon sok mindenkinek szüksége van erre. És azt szeretnénk, ha a nekünk bizalmat szavazó páciensek elégedetten tudnának innen távozni és hozzá tudjunk járulni ahhoz, hogy minél minőségibb életet élhessenek” – zárta gondolatait Détári Vilmos.

Nézd meg videónkat is, ahol még többet megtudhatsz a Szent Vincent Rehabilitációs Központ robotterápiáiról, és arról, milyen lehetőségeket nyújt a budapesti központ a gyógyulás sokszor rögös és nehéz útján betegeinek:

Ha Te vagy hozzátartozód érintett, ne habozz kapcsolatba lépni a Szent Vincent Rehabilitációs Központtal. Az új budapesti központ is azonnali és komplex ellátást nyújt. Foglalj időpontot még ma: 
Budapest, Pillangó utca 12. (XIV. kerület)
Telefon: +3630 141 0001
Weboldal: 
Szent Vincent Rehabilitációs Központ Weboldala 
e-mail: 
[email protected]

Operatőr: Magyar Andor

Vágó: Lénárt Ferenc

Fotók: Lénárt Ferenc

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb