Smart Szeged

Eléggé menők lettek: elkészültek a B+R bringatárolók a szentmihályi és a röszkei vasútállomáson

“Elkészültek a B+R bringatárolók a szentmihályi és a röszkei vasútállomáson. A fedett, váz megtámasztását, és lezárását lehetővé tevő létesítmények közel vannak az akadálymentes peronokhoz, kamera van mellettük, szóval eléggé menők lettek” – osztotta meg a szuper hírt a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged.

Mint írják, a röszkei állomáshoz még építik az utat, így most csak kerülőúton, egy ösvényen át közelíthető meg az állomás, de egyébként lehetséges lesz a közösségi közlekedés és a bringázás kulturált és kényelmes kombinálása is.

A VONATOKON IS LEHET KERÉKPÁRT SZÁLLÍTANI

Felhívták a figyelmet arra, hogy a vonatokon is lehet kerékpárt szállítani, a jegyet a fedélzeten kell megváltani. A vonatok azonban egyelőre nem alacsonypadlósak, így kell a fizikum. AZ is kiderült, hogy sok vasútállomás van, ami még nem ennyire bringabarát, ezért kampányt indított a Kerékpárosklub. Egy petíciót lehet aláírni, hiszen, mint írják, szükség van az állomási kerékpártárolás minőségi fejlesztésére, annak érdekében, hogy kombinált közlekedés vonzereje növekedjen. Lehetőséget kell teremteni a kerékpárok megfelelő tárolására minden állomáson.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb