Közélet

A külföldi vendégmunkásokat elengedik, a helyeiket átképzik a makói gumigyárban

Bejelentést tett a makói gumigyár, azaz a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. arra, hogy az év végéig távozó mintegy 90 vendégmunkást helyiek átképzésével pótolják. A korábban kirobbant botrányt – miszerint a dolgozók a faliújságról tudták meg, hogy elküldik őket – a vállalat félreértésnek nevezte.– félreértésnek nevezte.

Külföldi vendégmunkások elengedésével biztosítaná a makói gumigyár a helyiek foglalkoztatását – közölte az Index megkeresésére a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.

NEM A VALÓS HELYZETET TÜKRÖZTÉK A HÍREK

A makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. azt írta közleményében, a makói gyárról megjelent hírek „számos alkalommal nem a valós makói helyzetet tükrözték, mivel hiányos vagy harmadik fél által félreértelmezett információk alapján készültek”. A cég ezt arra a nagy port kavart ügyre reagálva írta, miszerint a makói Continental gumigyár dolgozói a faliújságról tudták meg elbocsátásukat.

BIZTOSÍTJÁK A HELYI MUNKÁSOK FOGLALKOZTATÁSÁT

A vállalat most azt írta, hogy a jövőben igyekszik elkerülni a hasonló eseteket, így ezúton szeretne információt nyújtani arról, hogyan is érintik az autóipari átalakulások a makói gyár működését. “Emellett a vezetőség szeretne megosztani Önökkel egy aktuális döntést, melyet a telephely gazdaságos és fenntartható működése érdekében kellett meghozniuk. Makón a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. vendégmunkások elengedésével biztosítja helyi munkatársainak foglalkoztatását” – áll a közleményben. 

ELENGEDIK A KÜLFÖLDIEKET

Mint írták, megváltoztak a piacon a szabályozási keretek, a vásárlói szokások, és ennek következtében az autógyártók terve is, általános keresletcsökkenés állt be az autópiacon, ezért ők is gyártanak alkatrészeket belső égésű és elektromos járművek számára egyaránt. “Egyéb lépések mellett a vezetőségnek a változó ügyféligényekhez kell igazítani a dolgozói létszámot, melyet a korábban helyi munkaerőhiány miatt felvett, de hamarosan lejáró szerződésű harmadik országbeli munkavállalók elengedésével tervez elérni” – áll a levélben. Bejelentették, hogy a jövőben helyi kollégák átképzésével tervezi pótolni az év végéig távozó mintegy 90 főt. Ezzel a lépéssel szerintük „a gyár a helyi, saját munkatársainak teszi lehetővé a felszabaduló kölcsönzött pozíciók betöltését”. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb