Sport

Sétáljunk együtt, Szeged! Ingyenes egészségmegőrző kihívás indul hamarosan városunkban

Immár második alkalommal kerül sor városunkban a “Sétára fel, Szeged!” elnevezésű kihívásra, tudatták a szervezők szerkesztőségünkkel. Mint írták, a nagyszabású ingyenes egészségmegőrző mozgalom célja, hogy a szegediek minél többet mozogjanak, sétáljanak a városban, és egészségesebbé váljanak. Ezért a program során, április 1-28. között négyhetes kihívást hirdetnek.

MÁR NAPI 5 EZER LÉPÉS IS SOKAT JELENT

A főszervező Élményséta Szeged nevet viselő helyi vállalkozás, mely komplex városi sétákat szervez az itt élőknek és az ide látogató turistáknak egyaránt. Küldetésük, hogy minél több szegedit megmozgassanak, kedvet ébresszenek a sétára és felhívják a figyelmet ennek a kevésbé értékelt aktivitásnak a jótékony hatásaira. Mint írták, már napi 5.000 lépés is sokat jelent a szervezetünknek, emellett a környezetünknek is jót teszünk, hisz nincs ennél fenntarthatóbb, zöldebb közlekedési mód.

HAMAROSAN INDUL A NÉGYHETES KIHÍVÁS

Ezért idén áprilisban egy újabb, 4 héten át tartó kihívást hirdetnek Sétára fel, Szeged! címmel. Ebbe bárki becsatlakozhat Szegeden és vonzáskörzetében díjmentesen. Nincs más teendő, mint regisztrálni, heti minimum 35.000 lépést tenni, majd az ezt igazoló okoseszközről kimentett képet beküldeni. A lépésszámokat lehet gyűjteni sétálva, futva, szabadban vagy edzőteremben, sőt akár trambulinon ugrálva is. Cserébe a szervezők minden héten együttműködő partnereikkel más-más különböző jutalmakat biztosítanak.

A LEGKITARTÓBBAK JUTALMA SEM MARAD EL

A szervezők azt is elárulták, hogy a 4 hetes kihívás végén a legalább 3 hetet teljesítők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Idén újdonság, hogy nem csak egyénileg, hanem 2 kategóriában csoportosan is tudnak jelentkezni az érdeklődők: a szegedi általános-és középiskolák tanulói, valamint a szegedi céges kollektívák. Számukra a fődíj az egyéni díjakon túl egy játékos városfelfedező program és egy csapatépítő élményprogram.

A program részleteiről ITT olvashatsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb