Szegedi ArcokVideo365

A hét legcukibb videója: selyemmajom apróságok születtek a Szegedi Vadasparkban

Selyemmajom apróságok születtek – jelentette be a Szegedi Vadaspark. Mint kiemelték, a selyemmajmok a legkisebbek közé tartoznak a főemlősök világában, a felnőttek súlya körülbelül ezrede egy gorillának, így el lehet képzelni, milyen kicsinek születnek meg: ekkor csupán 20-30 gramm súlyúak az apróságok.

Kicsik, de a felnőttek méretéhez képest nem, így nehéz tehernek számít őket hordozni, többnyire duplán, hiszen többnyire ketten vannak. Ezért a selyemmajmoknál is erősebb nem képviselői, az apák vállalják a kölykök hordását. Így történt ez most Szegeden is, a március 5-én született két fehérfejű selyemmajom esetében.

FAJMENTŐ TENYÉSZPROGRAM KERETÉBEN TARTJÁK A MAJMOKAT

A Vadaspark fajmentő tenyészprogram keretében tartja és tenyészti őket. “A látogatók is megtekinthetik az apróságokat, csak kérjük legyenek figyelemmel a kismajmok érzékenységére, vakuzással és kopogással sose zavarjuk őket (se most, se máskor)” – hívta fel a figyelmet az apróságok védelmére a Vadaspark. A Vadaspark egy videót is közzétett a kicsikről, mutatjuk:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb