Közélet

Újabb fordulat: megszólalt az Ügyészség is Magyar Péter kedden közzétett hangfelvétele kapcsán

Kedden délután közleményben reagált a Központi Nyomozó Főügyészség azokra az állításokra, amik a Magyar Péter által még délelőtt nyilvánosságra hozott hangfelvételben állnak. Az ügyészség szerint helytálló az a megállapítás a hangfelvételen, hogy dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget.

„A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül” – írja közleményében az Ügyészség. Hozzáteszik, az ügyészségi iratok „eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is,” ezek ugyanis dokumentálva vannak a keletkezéstől kezdve és nem is egy helyen tárolják őket, megjelennek más adattárakban is, például a titkos műveleteket végző szerveknél. „Minden, az ún. Völner-Schadl ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént, vagy folyamatban van” – írják. Az ügyészség egyébként csütörtökön, egy sajtótájékoztató keretében ígért bővebb tájékoztatást az ügyről.

KEDDEN REGGEL HOZTA NYILVÁNOSSÁGRA A HANGFELVÉTELT MAGYAR PÉTER

Kedd reggel megjelent Magyar Péter hangfelvétele – számoltunk be róla még délelőtt. A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje erről a felvételről előzetesen azt mondta, hogy az 2023 januárjában készült az otthonukban, miután Varga arról beszélt neki, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni. Magyar azt ígérte, a felvételből ki fog derülni, hogy Varga első kézből kapott információkat a Völner–Schadl-ügyről, és a beszélgetésben Rogán Antal neve is szóba kerül. Az esetről bővebben az alábbi cikkben írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb