Szegedi Arcok

Ünnepeltek ma a Napfény Városában: 20 éves a Szegedi ÓVI, kiosztották a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket

Emlékérem átadással ünnepelték meg a Szegedi ÓVI fennállásának 20. évfordulóját. A rendezvényen Botka László polgármester adta át a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket a tavaly nyugállományba vonult óvodapedagógusoknak.

Mint kiderült, ezután szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. A polgármester az eseményen elmondta, az önkormányzat – lehetőségeihez mérten – folytatja az intézmények felújítását. Eddig 21, teljes korszerűsítésen átesett épületet adtak át a szegedi gyerekeknek és az óvodák, bölcsődék dolgozóinak – írja a Rádió 88.

NINCS FONTOSABB A GYEREKEKNÉL

Botka László a közösségi oldalán azt írta, hogy “nekünk nincs fontosabb gyermekeink biztonságánál és boldogságánál, hálásak vagyunk óvónőinknek, hogy mindennap odaadó szeretettel nevelik őket. De nemcsak a szavak szintén vagyunk hálásak. Szegeden minden óvodai dolgozónak és pedagógusnak visszamenőlegesen is 32,5 százalékkal megemeltük a bérét. Az elmúlt években pedig saját és európai uniós forrásból hét bölcsődét és tizennégy óvodát újítottunk fel a tetejétől a talpáig. Mert meggyőződésünk, hogy ezek a korai évek duplán számítanak. Az ilyenkor szerzett élmények egy életre meghatározzák a szegedi gyerekek jövőjét. Ezért folytatjuk a korszerűsítési programot, amely egészen addig tart, amíg minden szegedi bölcsődét és óvodát fel nem újítottunk. Immár a Főfasori, a Boros József utcai, a Gábor Áron utcai és a Szentmihályi óvoda teljeskörű felújítását is előkészítettük.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: Botka László FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb