Mindenmás

Napi pakk: felhős, szeles nap elé nézünk ma Szegeden, Leonard Nimoy szülinapján

Fátyolfelhős-napos időre számíthatunk ma Szegeden, csapadéktól nem kell tartanunk, azonban a szél nem fog kímélni bennünket. Ezen a napon született a Star Trek Spock kapitányát alakító Leonard Nimoy, és 184 éve annak, hogy először sikeres fotó készült a Holdról. Kortyolj egyet a kávédból és tarts mai is a Szeged365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Emánuel és Tormás nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 93 éve született Leonard Simon Nimoy amerikai színész, filmrendező, énekes, költő és fotóművész (Spock a Star Trekben).
  • 67 éve született Barta Alfonz “Talfi” zenész és zeneszerző, az EDDA zenekar alapító tagja.
  • 184 éve először készült sikeres fotó a Holdról. Az első fennmaradt fotográfiát a Holdról John W. Draper angol tudós készítette, ezzel megteremtetve az asztrofotózást.
  • 39 éve született Keira Knightley angol színésznő (Igazából szerelem, Karib tenger kalózai).

FÁTYOLFELHŐS-NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN, CSAPADÉKTÓL NEM KELL TARTANUNK, AZONBAN A SZÉL MA NEM KÍMÉL BENNÜNKET

Kedden kezdetben fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Csapadékra azonban nem kell számítanunk Szegeden. Élénk, erős, néhol viharos lesz a délkeleti szél. Hajnalban 1, napközben pedig 17 fokos hőmérséklettel számolhatunk a városban.

MA FOLYTATÓDIK A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA KÉPZÉS A DÉLVIDÉK HÁZBAN

Sokunk számára a mesterséges intelligencia világa egy futurisztikus és rejtélyes dolognak számít, s csak filmszerű jelenetek jutnak eszünkbe gondolatukra ébredt robotokról. Pedig a mesterséges intelligencia használata már egy jó ideje bekúszott hétköznapjainkba: elég csak az okosautókra, okosotthonokra gondolni, de a mesterséges intelligenciát széles körben használják például a cégek arra, hogy minél inkább személyre szabott hirdetéseket mutathassanak nekünk az online térben. Rohamosan fejlődő világunkban tehát nagy szerepe van annak, mennyire is ismerjük a mesterséges intelligenciát és annak felhasználási lehetőségeit. Ezért az újszegedi Délvidék Ház március 25-én és 26-án, kétnapos előadást és képzést szervez, amely részletes betekintést nyújt az AI alapjaiba.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb