Közélet

Egysejtű, fakocka, szobába zárás – íme a 10 legerősebb kijelentés Varga Judittól

Varga Judit ma este 8-kor először állt nyilvánosság elé, miután a kegyelmi botrány miatt távozni kényszerült a közéletből. Az ex-igazságügyminiszter a Frizbiben nyilatkozott volt férjével, Magyar Péterrel kapcsolatosan.

EGYSEJTŰ FAKOCKA, SZOBÁBA ZÁRÁS, MEGALÁZÓ HELYZETEK

A videót az írásunk végén találod, cikkünkben pedig összegyűjtöttük Varga Judit állításait, kivonatosan. Magyar Péter reakcióját szintén leszemlézzük, aki azt a kérdést tette fel, hogy „ki az, aki elhiszi, hogy pont az igazságügyi minisztert ne tudták volna a hatóságok megvédeni” a férjétől.

A szegedi Novák Katalinnal együtt lemondott, volt miniszter az alábbi témákról beszélt Hajdu Péternek:

  • “A helyzet szörnyen megalázó számomra” – kezdte a beszélgetést, hozzátéve, hogy komoly embernek tartotta magát, mindig igyekezett távol maradni a bulvártól.
  • Állítása szerint Magyar Péter neki és a barátainak köszönheti az állásait.
  • Azért vannak heti váltásban a gyerekek, mert volt férje perrel fenyegette.
  • Folyamatos lelki terrorban élt, Magyart “nárcisztikus személyiségzavarosnak” írta le, mint mondta, volt olyan, hogy Magyar bezárta egy szobába, mert zavarta, hogy miniszterként megnyitó beszédet kellett tartani. Ekkor egyébként a fia szabadította ki.
  • Ha fontos interjúja volt, akkor a munkatársai eltették a telefonját, hogy ne lássa férje gyalázkodó üzeneteit.
  • Az ex-férje butának, “egysejtű fakockának” nevezte.
  • Állandóan a hangfelvétellel zsarolta, azzal, hogy majd kitálal az otthon történtekről, még akkor is, ha a gyerekeik fegyelmezéséről volt szó. Szerinte Magyar visszaélt azzal, hogy Vargának fegyelmezetten kellett viselkednie miniszteri mivoltából adódóan.
  • A volt miniszter arról is beszélt, hogy a folytonos verbális abúzus, és kritizálás után 2013-ban megpróbáltak elválni, és el is indultak ezen az úton, de Magyar Péter könyörgött neki, hogy menjenek el párterápiára, és megpróbálták helyrehozni a kapcsolatukat.
  • Varga Judit úgy véli, hogy Magyar Péter nem csak őt, hanem Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert is elárulta, aki volt férjének nagyon közeli barátja volt. Kiemelte, hogy Magyar Gulyás Gergelyen „élősködött”, mert látta rajta, hogy van benne politikai potenciál, és jó lehetőségeket, kapcsolatokat szerezhetett a miniszterrel való barátsága nyomán, eközben pedig őt is folyamatosan kritizálta Vargának.
  • A volt miniszter szerint a “normális emberekhez” képest Magyar Péterből hiányzik az alázat, és nem teszi hozzá a sikerhez szükséges munkát.

Hajdu Péter azon kérdésére, hogy akkor mégis, miért éltek együtt több mint másfél évtizeden át, Varga Judit azt válaszolta, hogy

“küzdő típus.”

MAGYAR PÉTER: “LÉGY ERŐS, VIGYÁZZ MAGADRA!”

Magyar Péter egy újabb Facebook-posztban üzent volt feleségének.

Azt írta,

„ami most történik, az a magyar politikatörténet leggusztustalanabb leszámolása és karaktergyilkossági kísérlete, amiben semmi sem szent. A volt igazságügyi miniszter és a három gyermeke sem”.

Az ellene felhozott, párkapcsolati erőszakkal kapcsolatos vádakra reagálva azt írta: „Ki az, aki elhiszi, hogy pont az igazságügyi minisztert ne tudták volna a hatóságok megvédeni tőlem?”

“Végtelenül sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél. De a tét óriási. Egy egész országot kell most megmenteni. (…) Tudd, hogy én akkor is itt leszek neked és a gyerekeknek, amikor ez az aljas hatalom már sehol sem lesz. Légy erős, vigyázz magadra!”

– zárta sorait Magyar Péter.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb