Mindenmás

Napi pakk: élénk szelet hoz a hidegfront Szegedre, ma nagy meccs lesz, a Veszprémmel csatázik a Pick Szeged

Eshet az eső, fújhat a szél, ma minden szegedi szív kéken fog dobogni, ugyanis ma nagy meccs lesz, a Veszprémmel csatázik a Pick Szeged. Sőt, napközben a nap is kisüt, és 20 fok is lehet városunkban. Neves évfordulók is kötődnek ehhez a naphoz: ma született Psota Irén, Reviczky Gábor és Lady Gaga is. Kavard meg a kávéd és adj bele mindent a mai napba, holnap indul a hosszú hétvége!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Gedeon, Johanna, és János nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Nagycsütörtök, az utolsó vacsora napja.
  • 95 éve 1929 -ben megszületett Psota Irén, a nemzet színésze, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.
  • 227 éve, 1797 -ben ezen a napon szabadalmaztatta Nathaniel Briggs a mosógépet.
  • 39 éve hunyt el Marc Chagall, orosz-zsidó származású francia festőművész. A modern festészet egyik kiemelkedő alakja, a párizsi iskola tagja.
  • Ma 75 éves Reviczky Gábor, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színész.
  • 38 éve született Lady Gaga amerikai énekesnő, zeneszerző.

ÉLÉNK SZELET ÉS 20 FOKOT ÍGÉR A MAI NAP NEKÜNK

Csütörtökön hajnalban ér el bennünket a hidegfront. Az éjszaka kaphatunk némi esőt, majd reggelre elvonulnak a felhők, és délutánig már a napsütésé lesz a főszerep. Az előrejelzések szerint a széltől nem szabadulunk, délután már viharos lökések is lehetnek a városunkban. A csúcshőmérséklet 14-21 fok között várható.

MA NAGY MECCS LESZ: A VESZPRÉM ELLEN CSATÁZIK A PICK SZEGED

A Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged negyeddöntőbe jutásáért zajló párharc első mérkőzésére március 28-án, csütörtökön 18.45-től kerül sor Szegeden, egy héttel később, április 4-én ugyancsak 18.45-től pedig Veszprémben játsszák a visszavágót. A két magyar csapat az előző szezonban is ugyanebben a fázisban találkozott egymással a BL-ben.

MÁTÓL MÓDOSÍTOTT MENETREND SZERINT KÖZLEKEDNEK A VILLAMOSOK ÉS TROLIK SZEGEDEN

2024.03.28. és 04.05. között módosított menetrend szerint közlekednek majd a villamosok és a trolik Szegeden. A Szegedi Közlekedési Társaság már közzé is tette az új menetrendet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb