Közélet

Kiváló szakember távozott: elhunyt az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet docense

Elhunyt dr. Hortobágyi Anna Mária, az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet docense – közölte a szomorú hírt az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara.

Mint kiemelték, Dr. Hortobágyi Anna Mária a II. Sebészeti Klinika aneszteziológiai és intenzív terápiás szolgálatának keretein belül kezdett dolgozni, majd 1983-ban alapító tagja volt az akkor megalakult Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetnek. Jelentős szerepe volt az idegsebészeti, traumatológiai és ortopédiai aneszteziológiai eljárások kifejlesztésében, és ezen sebészeti diszciplínák intenzív terápiát igénylő betegeinek ellátásában.

LEGENDÁS MUNKABÍRÁSA VOLT

Az intézmény azt írja, hogy széles látókörű orvosi tudásával, tapasztalatával és műveltségével a ma orvoslását jellemző team munka megteremtője. Szakmai elismertsége, közvetlen egyénisége, magas szinten művelt empirikus megközelítésű gyógyítási szemlélete iskolát teremtett, tanítványok tucatjai tanulták meg a szakma fortélyait irányításával. Legendás munkabírása is szerepet játszhatott abban, hogy a Klinikakertben „a Sellőháztól az állomásig” ha nehéz helyzetekben, orvosok körében elhangzott, hogy „Kérdezd meg Riát”, akkor mindenki tudta, hogy kihez kell fordulnia segítségért. Az aneszteziológia és intenzív terápiáért végzett több évtizedes munkáját az SZTE Pro Anaesthesia Szegediensis díjjal ismerte el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb