Közélet

Súlyos büntetésre számíthat az a férfi, aki éveken át molesztálta a kislányait – mutatjuk, hány év fegyházat kértek rá Szegeden

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a férfi, aki éveken át molesztálta a kislányait, és rendszeresen bántalmazta és megalázta a nevelt kisfiát. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az elkövető 16 éves fegyházbüntetését.

A fellebbviteli főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményéből kiderült, hogy a férfi éveken át szexuálisan molesztálta a lányait, és őket  valamint a nevelt kiskorú fiát is rendszeresen bántalmazta, trágár, becsmérlő kifejezések használatával szidalmazta. A férfi súlyos mértékben veszélyeztette gyermekei testi, lelki és értelmi fejlődését.

16 ÉV FEGYHÁZAT MÉRTEK RÁ

A Szegedi Törvényszék 16 év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit 2 rendbeli szexuális erőszak bűntette, 2 rendbeli szexuális kényszerítés bűntette, 3 rendbeli kapcsolati erőszak bűntette és 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, és eltiltotta minden olyan foglalkozástól, melynek keretében kiskorúakkal kerülne kapcsolatba. Az ítélet ellen az elkövető és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés helybenhagyását kérte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb