Mindenmás

Napi pakk: ragyogó napsütésben lehet ma részünk Szegeden, csak az emelkedő üzemanyagárak árnyékolhatják be napunkat

Végre itt a péntek, máris véget ért a rövidebb munkahetünk Szegeden. Ragyogó napsütést hoz a mai nap városunkba, amit csak az emelkedő üzemanyagárak árnyékolhatnak be. Neves évfordulóból bőven akad mára: ma született Bródy János, Tátrai Tibor és Szente Vajk is. Főzd le a reggeli kávéd, mi pedig hozzuk mellé a friss és ropogós infókat, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Vince, Irén és Teodóra nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 124 éve született Spencer Tracy, kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, aki 74 filmben szerepelt 37 év alatt.
  • 121 éve, hogy a magyar labdarúgó-válogatott először aratott győzelmet. A cseh labdarúgó-válogatott ellen győztek, (2:1). A válogatott történetének első magyar gólját Borbás Gáspár rúgta.
  • 112 éve született Örkény István, Kossuth-díjas író, gyógyszerész, a magyar groteszk próza megteremtője.
  • 78 éve született Bródy János szövegíró, zeneszerző, énekes.
  • 72 éve született Tátrai Tibor gitáros.
  • 43 éve született Szente Vajk, Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámaíró, műsorvezető, aki 2020-tól a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház főrendezője.
  • 30 éve halt meg Kurt Cobain a Nirvana együttes énekese.

MA RAGYOGÓ NAPSÜTÉSBEN LEHET RÉSZÜNK SZEGEDEN

Péntek napközben fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést Szegeden. A gomolyokból futó záporok is kialakulhatnak, ám erre nem nagy esély van városunkban. Többfelé élénk, a Dunától keletre helyenként erős lesz a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

DÉLVIDÉKI MAGYAR HŐS LÁTOGAT MA EL A DÉLVIDÉK HÁZBA

Világhírnévre tett szert Dani Zoltán, a Jugoszláv Néphadsereg nyugalmazott ezredese, aki 25 évvel ezelőtt, 1999. március 27-én, a koszovói háború idején, föld-levegő rakétával lelőtte az Egyesült Államok légierejének lopakodónak „becézett”, F – 117A Nighthawk repülőjét. Ő jön most Szegedre, egy előadást tartani.

ÚJABB ÁREMELKEDÉSRE SZÁMÍTHATUNK A SZEGEDI KUTAKON

A benzin 4-, míg a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal kerül majd többe a hét második felében. A holtankoljak.hu azt írja, hogy leginkább a forint romlásának és a Brent típusú olajár emelkedésének köszönhetően változnak a hazai üzemanyagárak Szegeden is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb