Kikapcs

Szegedre jön az a délvidéki magyar hős, aki a koszovói háború idején rakétával lőtte le az Egyesült Államok légierejének “lopakodóját”

Világhírnévre tett szert Dani Zoltán, a Jugoszláv Néphadsereg nyugalmazott ezredese, aki 25 évvel ezelőtt, 1999. március 27-én, a koszovói háború idején, föld-levegő rakétával lelőtte az Egyesült Államok légierejének lopakodónak „becézett”, F – 117A Nighthawk repülőjét. Ő jön most Szegedre, egy előadást tartani.   

A szervezőktől megtudtuk, hogy a szegedi közönség első kézből tudhatja meg, hogy miként sikerült végrehajtania ezt bravúrt, hogy milyen volt a légvédelmi egységének élete a Délszláv háború idején, miként történhetett meg, hogy előléptetés helyett leváltották a zászlóalja éléről, és félreállították logisztikai referensnek.

NEM ADTA FEL MAGYARSÁGÁT

Zord Gáborral, a Magyar Nemzet volt újságírójával folytatott beszélgetés során arról is szó esik majd, hogy miként utasította vissza a sok pénzzel járó ajánlatokat, miért nem adta fel magyarságát. A rendezvényt a Pro-Art Akadémia művészének zenei produkciójával gazdagítják, és hagyományosan egy délvidéki bor kóstolójával, kötetlen beszélgetéssel zárják.

A rendezvény április 5-én lesz, a Délvidék Házban, délután 17 órától.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb