Mindenmás

Polgárőrök élete munkája veszett oda az éjszakai tűzben Királyhegyesen, most segítséget kérnek

Tűz ütött ki az éjszaka vármegyénkben, lángra kapott egy lakóház tetőszerkezete is – írtuk meg szerdán, amikor kiderült, hogy Királyhegyesen, a Jókai utcában csaptak fel a lángok. A mintegy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület teljes terjedelmében égett, a tűz pedig átterjedt a mintegy százhúsz négyzetméter alapterületű lakóház tetőszerkezetére is. Most kiderült, hogy polgárőrök élete munkája veszett oda, akik segítséget kérnek.

A lángokat a makói és mezőkovácsházai hivatásos tűzoltók négy vízsugárral fojtották el, most pedig a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége kér segítséget, hiszen a leégett ház tulajdonosai is polgárőrként tevékenykednek.

NEM VOLT BIZTOSÍTÁS, DE ÖSSZEFOGTAK A SZOMSZÉDOK

“A polgárőr tulajdonosok élete munkája lett a tűz martaléka. Sajnos a házon nem volt biztosításuk. A tetőszerkezet rendbetételéhez, illetve a lakhatóvá tételhez kérnek segítséget, anyagi támogatást. A segítségkérést nem ők indították, szomszédaik kezdtek számukra gyűjtésbe. Többen jelezték, hogy kétkezi munkával segíteni tudják a károsult polgárőr bajtársakat a tetőszerkezet helyreállításában, amennyiben az alapanyagra valót sikerül összegyűjteni” – tette közzé a segítségkérő posztot a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége a közösségi oldalán, ahol arra kérnek minden polgárőrt, és embert, hogy fogjanak össze, és segítsenek a bajba jutott családon.

Adományokat a következő számlaszámra fogadnak:

  • K&H
  • Duma Katalin
  • 10402829-86768766-85901001

Közleményben “tűzeset miatt” címszót kell feltüntetni. Minden segítséget köszönettel, és hálás szívvel fogadnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb