Mindenmás

Hatalmas köszönet jár nekik: hat tavaly megsérült fehér gólyát mentettek meg Szentesen, most visszaengedték őket a természetbe (videóval)

Összesen hat, tavaly megsérült, mostanra felépült fehér gólya térhetett vissza a természetbe a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont alapítványnak köszönhetően. A szervezet közösségi oldalán egy videót is megosztottak a madarak szabadon engedéséről.

A fokozottan védett fehér gólyák közül volt, akinek a szárnya vagy a lába sérült, nyílt töréssel, legyengülve kerültek a szervezet gondozásába, de kettőt áramütés bénított le. “Küzdöttünk, és küzdöttek ők is. Élni akartak, és visszatérni a természetbe, hiszen az az ő otthonuk. Ég veletek, legyetek nagyon boldogok” – olvasható a mentőközpont bejegyzésében.

VÍZPART MELLETT ENGEDTÉK EL ŐKET

Vízpart mellett engedték el a gyönyörű madarakat, nem engedték őket egyből a magasba, mert természetesebb, ha ők emelkednek a felhők közé.

ÉVENTE KÖZEL EZER SÉRÜLT, VAGY ELÁRVULT VÉDETT MADARAT ÉS VADÁLLATOT FOGADNAK BE

Az alapítványhoz egyébként egyre több sérült egyed érkezik, akiknek a kezelési és műtéti költsége is egyre többe kerül. Egyre nagyobb kiadást igényel a lábadozó és a tartósan sérült madarak és vadak ellátása is, hiszen napról napra több állatról kell gondoskodniuk. A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány összességében évente közel ezer sérült vagy elárvult, többnyire védett madarat és vadállatot fogad. Az összetett munkának köszönhetően a beérkezett mentett állatok közel 70-80 százalékát vissza tudják engedni a természetbe – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb