Kikapcs

Ismét Szegedre érkezik Ölvedi Gábor, aki a tibeti torokénekével elkápráztat mindenkit – a jegyek már hetekkel ezelőtt elfogytak, akkora az érdeklődés a koncertre

A Vidáman Kft. meghívására ismét Szegedre érkezik Ölvedi Gábor, április 11-én. A Karma Pema Dorje szólókoncertje 108 perces tibeti torokének, gong, hangtál és mantrameditációs ülőkoncert a Kárpátia Filmszínházban lesz – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Mint megtudtuk, Ölvedi Gábornak önálló mantra zenei projektje keretein belül az a szándéka, hogy a meditációban megtapasztalt végtelen, nyílt tereket és utazásokat megjelenítse a zenében és ezt megossza mindenkivel, aki szeretne rányílni, rálátni a belső világára.

KONCERTJEI A BUDDHISTA MANTRÁK ÉKKÖVEKÉNT JELENNEK MEG A LEGKÜLÖNBÖZŐBB ZENEI FOGLALATOKBAN

Szereti egyensúlyban tartani a tradicionális hangszeres- és énektechnikákat, szakrális szövegeket az újító gondolatokkal. Mindeközben előszeretettel vonja bele a modern világ eszközeit, hangszereit és látásmódját úgy, hogy a művészi szabadságnak és fantáziának is teret ad, és a hagyományok sarokköveit is tiszteletben tartja. 108 perces mantra koncertjei a buddhista mantrák ragyogó ékkövenként jelennek meg a legkülönbözőbb zenei foglalatokban.

SOKSZOR 10 HANGSZER IS MEGSZÓLAL A KONCERTEKEN

Mint megtudtuk, sokszor akár tíz hangszer is megszólal a koncerteken, a legősibb ütő és fúvós hangszerektől az olyan modern hangszerekig, mint a handpan. Több száz, vagy akár több ezeréves szakrális énektechnikákon keresztül rezegnek át a mantrák, amelyek így a legtöbbünk szívéhez utat találnak.

Gábor immáron negyedik alkalommal érkezik Szegedre, a jegyek már hetekkel ezelőtt elfogytak, eseményeit nem csak nálunk, hanem országszerte hatalmas érdeklődés kíséri.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb