Mindenmás

Napi pakk: habár ma is kitart a jó idő Szegeden, szelesebb napra számíthatunk városunkban, parkolási tilalom és forgalmi terelés lesz pár utcában

Felhősebb, szelesebb napot ígér a hét közepe Szegedre. Ma ismét takarítják a várost, így újfent parkolási tilalomra és forgalmi terelésre számíthatunk az érintett utcákban. Sajnos a benzinkutakon sem lesz őszinte a mosolyunk, megint emelkednek az üzemanyagárak, este viszont érdemes lesz szemeinket az égre szegezni, különleges csillagászati látványosságban lehet ugyanis részünk. Főzd le a kávéd, és tarts ma is a Szeged365 híreivel, kezdetnek itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Zsolt Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Nemzeti rákellenes nap.
  • 112 éve indult el végzetes útjára a Titanic luxushajó.
  • 127 éve született Eric Knight angol regényíró. Művei közül kiemelkedik ifjúsági regénye, a Lassie hazatért; háborús regénye, a Légy hű magadhoz; továbbá a Kürtjeitek dala.
  • 22 éve halt meg Hofi Géza humorista (Hofélia, Élelem bére).
  • 73 éve Michigan-ben megszületett Steven Seagal amerikai színész (Úszó erőd, Lángoló jég).

GYENGE HIDEGFRONT HOZ FELHŐSEBB, SZELESEBB IDŐT SZEGEDRE

Szerdán sok fátyolfelhő szűrheti a napsütést. Egy hidegfront érinti hazánkat, melynek hatására többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentős csapadék azonban nem érkezik, néhol fordulhat elő zápor, akár zivatar. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Délután a Dunántúlon 14-20, a Dunától kelere, így Szegeden is 21-27 fokra van kilátás.

MA ISMÉT TAKARÍTÁS LESZ A VÁROSBAN, PARKOLÁSI TILALOMRA ÉS FORGALMI TERELÉSEKRE SZÁMÍTHATUNK

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Közlekedési Kft. újfent közös várostakarítási munkát szervez 2024. április 08. és 11. között. A takarítás kézi erővel és seprűs takarítógépjárművekkel fogják végezni, a forgalmi sávok mellett a parkolók, útpadkák is feltakarításra kerülnek. Mint kiderült, ismét lesz parkolási tilalom az érintett területeken!

MÁTÓL ISMÉT DRÁGULÁSRA SZÁMÍTHATUNK A BENZINKUTAKON

Szerdától tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó 6 forinttal fizetnek majd többet a kutak a nagykereskedőjüknek – írja a Holtankoljak.hu.

MA ROBBANTANAK SÁNDORFALVA TÉRSÉGÉBEN

Ma megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében. Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred ugyanis április 10-én, és 11-én a sándorfalvi katonai gyakorlótéren 9 és 15 óra között nagy hanghatással járó robbantási kiképzést hajt végre. 

MA ESTE ÉRDEMES LESZ SZEMÜNKET AZ ÉGRE SZEGEZNI

Április 10-én különleges együttállásban lesz megfigyelhető a Jupiter és a kétnapos holdsarló, egy kézitávcső segítségével pedig szintén látható lesz az Uránusz és az év üstököse, a 12P/Pons-Brooks is – jelentette a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb