Szegedi Arcok

Pár hónapja mentésirányító Szegeden, de már milliók hallották a hangját Bálintnak, akinek köszönhetően sikerült megmenteni egy 3 hónapos kisbaba életét

A múlt héten robbant a hír, mely szerint telefonon keresztül mentette meg a szegedi mentésirányító, Bálint egy három hónapos kisbaba életét. Azóta milliók hallották a hangját, így az Országos Mentőszolgálat most úgy döntött, hogy bemutatják mindenkinek Bálintot, aki igazi profikhoz méltóan segítette az éppen újraélesztést végző édesanyát.

Múlt héten az egész médiát bejárta az a hangfelvétel, amelyen a mentésirányító segítségével egy édesanya 3 hónapos gyermekén végez újraélesztést, sikerrel.

A KISTELEKI MENTŐÁLLOMÁSON DOLGOZIK MENTŐTECHNIKUSKÉNT

Az OMSZ most azt írja, hogy a felvételen Berényi Bálint bajtársuk hangja hallható, aki 2020. január 1-én csatlakozott az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségéhez, mint gépkocsivezető. “Azóta elvégezte ápolói tanulmányait is és már mentőtechnikusként teljesít szolgálatot Kistelek Mentőállomáson. Idén új kihívásokat keresett, így kivonulói szolgálata mellett év elején mentésirányítói feladatot vállalt a Szegedi Mentésirányításon. Bálint családjában többen is az egészségügyben dolgoznak, így nem volt kérdés, hogy ő is az életmentést választja hivatásául. Munkájában a változatosság és a bajtársi közösség motiválja” – emelte ki az OMSZ a közösségi oldalán.

Köszönjük áldozatos munkáját, és további sikereket kívánunk neki!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb