Sport

Búcsút mond a Pick Szegednek az egyik játékosa, nyártól már máshol folytatja

Nyártól a férfi kézilabda NB I/B-ben listavezető Győri ETO-UNI FKC csapatában folytatja pályafutását a szlovén irányító, Dean Bombac. A klub pénteken sajtótájékoztatón jelentette be a játékos leigazolását, hozzátéve, hogy a pályán és azon kívül is számítanak Bombacra. A 35 éves kézilabdázó jelenleg az OTP Bank-Pick Szeged játékosa, szlovén, lengyel és magyar bajnok, valamint ugyanezen országok kupagyőztesének is mondhatja magát.

HÁROMÉVES SZERZŐDÉST ÍRT ALÁ

Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője elmondta, hogy dolgoznak a jövő évi csapat összeállításán, amelynek első új tagja Dean Bombac, aki az elmúlt években meghatározó játékosa volt a magyar és a nemzetközi porondnak is. “Nagy reményeket fűzünk hozzá, mert személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes, tekintélyt parancsoló játékost igazoltunk” – emelte ki. Hozzátette: a klub céljainak megvalósításában számítanak Bombacra, akinek irányítótársa Mátés István lesz. Közölte, hogy a szlovén kézilabdázó három évre szóló szerződést írt alá.

“BOLDOG VAGYOK ÉS ELŐRE TEKINTEK”

“Ez egy nagy változás a számunkra. Összesen nyolc évet töltöttem Szegeden, a gyermekeim beszélnek magyarul, ezért szerettünk volna Magyarországon maradni, így könnyű volt meghozni a döntést, hogy Győrbe igazoljak” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a szlovén klasszis, hozzátéve, hogy Győrben az elmúlt évekhez képest több ideje lesz a családjára. – “Persze ez nem azt jelenti, hogy lazsálni jövök Győrbe. Tele vagyok ambícióval és segíteni fogok a csapattársaknak abban, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Boldog vagyok és előre tekintek.”

Dean Bombac a 2014-2015-ös szezonban igazolt először Magyarországra, a Pick Szeged csapatához. A 2015-2016-os idényben a Bajnokok Ligája legjobb irányítójának választották, majd 2016-ban a lengyel élvonalbeli Vive Kielce együttesébe igazolt, de két év múlva visszatért Szegedre.  

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb