Mindenmás

Napi pakk: megdőlhet egy 85 éves melegrekord Szegeden, ma is vár a vidámpark, de folytatódik az Egyetemi Tavasz vasárnap is

Egy újabb meleg, napsütéssel teli napra ébredtünk. Akár 30 fok lehet városunkban, ezzel egy 85 éves melegrekord is megdőlhet. Az időjárás kitűnő lesz például a vidámparkozásra a Rókusi Tesco parkolójában, vagy egy sétára a csodás Füvészkertben, de ha estére mozdulnál ki, akkor pedig koncertekkel vár az Egyetemi Tavasz. Mutatjuk neked, mi minden vár téged ezen a napsütéses napon. Induljon hát a vasárnapi napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Tibor, Benedek és Lídia Szeged365 olvasónknak!

EZEN A NAPON

  • 159 éve ezen a napon halt meg Abraham Lincoln, merénylet áldozata lett.
  • 138 éve született Tóth Árpád költő, műfordító.
  • 130 éve ma Thomas Edison először mutatta be nyilvánosan a kinetoszkópot, a mozgó képet.
  • 97 éve ma az első sorozatban gyártott Volvo modell legördült a gyártósorról a Göteborg melletti Lundby üzemében.

MAI PROGRAMOK

INGYENES VIDÁMPARK VÁR MA A RÓKUSI TESCO PARKOLÓJÁBAN

Tavaly második alkalommal rendezte meg Joób Márton az Újszegedi Vidám Napokat, ám nagyon úgy fest, hogy idén nem kell szeptemberig várni a mókázásra, hiszen ezen a hétvégén a Rókusi Tesco parkolójába költözik az ingyenes vidámpark. Ma is rengeteg nevetéssel és mókázással várnak. Reggel 9 órától este 19 óráig áll nyitva a vidámpark kapuja.

KONCERTEKKEL VÁR AZ EGYETEMI TAVASZ

  • 17.30 Jazz Fesztivál – OrganStation a No Milk Today-ben.
  • 20.00 Jazz Fesztivál – Billy Prim Quartet szintén a No Milk Today-ben.
  • 20.00 Pejin Lea akusztikus koncertje a Nyugi Kertben.

MAI IDŐJÁRÁS

Folytatódik az évszakra egyáltalán nem jellemző meleg időjárás Szegeden. Városunk is az egyik hely az országban, ahol akár 30 fok is lehet. Egy 85 éve nem látott melegrekord készülődik hazánkban. Mutatjuk, milyen vasárnapra készülj!

Szerintünk ma már simán kinyithatnának a strandok, ugyanis 30 fok lesz Szegeden. De jó lenne, ha ma már csobbanni lehetne, ugye? Egész vasárnap zavartalan napsütés lesz, egyetlen egy felhő sem lesz az égen, csapadékra semekkora esély sincs. A meleg időjárást, kellemes, mérsékelt nyugati, dél-nyugati szél kíséri majd. Ha úgy szeretnéd, az egész vasárnapot a szabadban töltheted.

85 ÉVES MELEGREKORD DŐLHET MEG MA

Ma az idei év második hőségnapját jegyezhetjük fel, és egy 85 éves melegrekord dőlhet meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb