Mindenmás

Dolgozott az erős szél Szegeden: fák dőltek ki, ágak szakadtak le – mutatjuk, hány esetben volt szükség a tűzoltókra

Fákat döntött ki a kedd délutáni órákban erős széllel érkező hidegfront vármegyénk területén. Ezzel kapcsolatosan Szeged térségéből érkezett a legtöbb bejelentés: hat esetben avatkoztak be láncfűrésszel a szegedi hivatásos tűzoltók kidőlt fák, leszakadt ágak eltávolítása érdekében – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összesítőjéből.

Mint kiderült, Szegeden kívül Mórahalom térségében két esetben a helyi önkéntes tűzoltók távolítottak el kidőlt fát, míg Szatymazon a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltóság egységének beavatkozására volt szükség.

BALESET IS VOLT

Nem csak a szél adott munkát a vármegyénk tűzoltóinak, hiszen a reggeli órákban a 4414. számú úton, Hódmezővásárhely – Batida közelében egy személygépkocsi hajtott az út menti árokba. Személyi sérülés nem történt, a helyszínre érkező hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását hajtották végre. Mindezek mellett kora délután Hódmezővásárhelyen, a Szentesi úton szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi. Vezetője megsérült, a jármű áramtalanítását a kiérkező hódmezővásárhelyi hivatásos egység végezte el.

TŰZESET IS AKADT

A beszámolóból az is kiderült, hogy Csongrád – Bokroson egy tanya udvarán 120 négyzetméter alapterületű trágyarakás égett, amit a helyszínre érkező csongrádi hivatásos tűzoltó egységek két vízsugárral oltottak el. Sőt, délelőtt Algyőn, az atkai Tisza – holtágnál 10 négyzetméteren égett összehordott hulladék. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották, este pedig Üllésen, az Árpád utcában egy udvaron álló személygépkocsi gyulladt ki. Személyi sérülés nem történt, a ruzsai tűzoltók egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb