Smart Szeged

Új vezetékoszlopok, közvilágítás és aszfalt – megkezdődött a Bakay Nándor utca helyreállítása Szegeden

A saját geotermikus fűtéssel rendelkező modern lakópark, a Cédrus Liget már most is sok szegedinek ad otthont, és a hatalmas beruházás után most eljött az idő, hogy a mellette húzódó Bakay Nándor utcát is felújítsák, ami kedden kezdődött el.

Fodor Antal, önkormányzati képviselő a Rádió 88-nak elmondta, először a troli felsővezetéket alakítják át, a hozzá tartozó erősáramú vezeték kiváltásával és a közvilágítás átépítésével. Ezt a Huszár utca és a Mura utca közötti részen végzik majd. Az ingatlanok új földkábeles bekötést kapnak a meglevő légvezeték helyett, valamint új felsővezeték-tartó és közvilágítási oszlopokat is elhelyeznek.

ÚTFELÚJÍTÁS IS LESZ

A trolivezeték átépítése után kezdik meg az útfelújítást, várhatóan az év második felében. Kiépül a lehajtó ág a lakópark mélygarázsához, megoldódik a csapadékvíz-elvezetés, valamint kialakítják a trolimegállókat is. Mint kiderült, az utca a beruházó költségén és közreműködésével újul meg.

FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁSSAL JÁRNAK MAJD A MUNKÁLATOK

Az is kiderült, hogy az áramszünettel járó munkákat éjszaka végzik majd, hogy nappal ne zavarják a forgalmat. Félpályás útlezárásra is számíthatunk majd, amikor bontják a burkolatot, így fokozott figyelemre int mindenkit a kivitelező.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb